Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ « ΚΑΛΥΨΟΥΝ » , ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ , ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αίσθημα ευθύνης και έπειτα

• από τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα από πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού
• το ενδιαφέρον εφημερίδων πανελλαδικής και τοπικής κυκλοφορίας
• τις διαμαρτυρίες γονέων για εμπαιγμό ενώ τα κενά εκπαιδευτικών στο σχολείο τους παραμένουν
• τις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου κατά την επίσκεψη του Προέδρου του συλλόγου στο συγκεκριμένο σχολείο για το θέμα

Σας κάνει γνωστά τα παρακάτω

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα κενά στην Ανατολική Αττική ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες. Αναστατωμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές κάνουν καθημερινά , σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο , παραστάσεις διαμαρτυρίας για την ολιγωρία του ΥΠΕΠΘ που αφορούν στην κάλυψη των κενών.
Ένα από τα σχολεία με μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ήταν και είναι και το δημοτικό σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης. Διδακτικές ώρες χάνονται , το Ολοήμερο δε λειτουργεί και τρία τμήματα ακόμη περιμένουν τους δασκάλους τους .
Οι γονείς σε απόγνωση διαμαρτύρονται καθημερινά για την κατάσταση απαιτώντας την άμεση τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών στο σχολείο ,
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις «προσπάθειες» καταπάτησης των εργασιακών και διδακτικών τους δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Δ/ντής του σχολείου ανακοινώνει την ξαφνική απουσία άλλης μιας εκπαιδευτικού « με αναρρωτική άδεια , λόγω προβλήματος με τη μέση της….».

Οι γονείς πολύ σύντομα ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν είναι «κλινήρης» αλλά ότι κάνει τον προεκλογικό της αγώνα στην εκλογική της περιφέρεια ως υποψήφια βουλευτής. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από εφημερίδες της εκλογικής της περιφέρειας που παρουσιάζουν την προεκλογική της δραστηριότητα.

Το θέμα γίνεται πιο τραγικό όταν οι ίδιοι οι γονείς πιέζουν και εκλιπαρούν το Διευθυντή ΠΕ να τους στείλει έστω ένα δάσκαλο για την τάξη του παιδιού τους……… και όταν αυτός τον στέλνει
( από τους λίγους που έστειλε το Υπουργείο) αυτός να μπαίνει στην τάξη της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που απουσιάζει παράνομα και είναι υποψήφια βουλευτής.

Εύλογα γεννούνται τα παρακάτω ερωτήματα

• Γνώριζε ο Διευθυντής του σχολείου τον πραγματικό λόγο απουσίας της εκπαιδευτικού; Αν ναι γιατί παραπλάνησε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ίσως και την Προϊσταμένη του 3ου Γραφείου;
• Αν πράγματι ο Διευθυντής του σχολείου δε γνώριζε τους πραγματικούς λόγους τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η υποψήφια βουλευτής δήλωσε , ψευδώς, ασθένεια ; Σε αυτή την περίπτωση τίθεται το θέμα της αξιοπιστίας ενός μελλοντικού μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.
• Έχει υποβληθεί αίτηση για άδεια προς τον Δ/ντή του σχολείου ; Αν ναι και αν πρόκειται για αναρρωτική άδεια κατατέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως ιατρική βεβαίωση κτλ . Διαβιβάστηκε στο 3ο Γραφείο; Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ήδη απουσιάζει από την Παρασκευή (18/9) το μεσημέρι και θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσει από πρωτοβάθμια επιτροπή υγείας για να δικαιολογηθεί η αναρρωτική άδεια. Αντίθετα όμως μέχρι και το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου 2009 στο δυναμολόγιο του 3ου Γραφείου Πε Αν. Αττικής, η εκπαιδευτικός εμφανίζεται να εργάζεται κανονικά. Δεν έχει υποβληθεί αίτηση ούτε έχει εγκριθεί καμιάς μορφής άδεια και η μόνη προφορική ενημέρωση που υπάρχει είναι του Δ/ντή του σχολείου ότι …. «η εκπαιδευτικός θα απουσιάσει , γιατί έχει πρόβλημα με τη μέση της….».
• Υπάρχει πρωτοκολλημένη στο 3ο Γραφείο η σχετική αίτηση άδειας;
• Έχει λάβει γνώση ο Διευθυντής Π.Ε. για την απουσία της εκπαιδευτικού; ( τις προηγούμενες ημέρες, όχι σήμερα που του το παρουσίασε ο Πρόεδρος του συλλόγου). Αν όχι πως διέθεσε (;) άλλο αναπληρωτή για να καλύψει το κενό της;


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, ως συνδικαλιστικό κίνημα με αγώνες, είμαστε υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα πολίτη και πολύ περισσότερο εκπαιδευτικού. Το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» είναι ιερό και συνταγματικό.
Δεν συμφωνούμε με την απόκρυψη και συγκάλυψη της απουσίας της εκπαιδευτικού. Υπάρχει ο νόμιμος δρόμος που ακολουθείται από όλους τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς για τις Εθνικές εκλογές και αυτόν θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει η συναδέλφισσα.

Ζητάμε από:

Το Δ/ντή του σχολείου

Να μην καλύπτει τέτοιες καταστάσεις. Είναι παράνομες και δεν αγγίζουν τα όρια του ηθικού.
Μέσα στις υποχρεώσεις του είναι να υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα των μαθητών του , των γονιών και των συναδέλφων του και να μην τα θυσιάζει προς όφελος κανενός. Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Να μην προσπαθεί «καλύπτοντας» τη συναδέλφισσα, να μεταφέρει την έλλειψη εκπαιδευτικού στις πλάτες των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου από τους οποίους ζητά να κάνουν συμπτύξεις τμημάτων και «απασχολήσεις» μαθητών.
Να ενημερώσει τους γονείς και τους συναδέλφους του και να πει παντού την αλήθεια.

Από την Προϊστάμενη του 3ου Γραφείου και το Δ/ντή ΠΕ Αν. Αττικής

Να μη συναινέσουν , περαιτέρω, με το κουκούλωμα του θέματος. Πέρα από παράνομο είναι σε βάρος των παιδιών και γονιών. Είναι σε βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Τέτοιες καταστάσεις τους θίγουν όλους. Και πάνω από όλα θίγουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ όλων μας.

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση των υπευθύνων , θα παρακολουθούμε το θέμα και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών – μαθητών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york