Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Πόλεις για να ζεις: 25η Μαρτίου 1821, ας σταθούμε άξιοι των προγόνων μας


Η 25η Μαρτίου 1821, είναι η απαρχή της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού Κράτους, και χαρακτηρίζεται δίκαια ως η κορυφαία Εθνική πράξη της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Ο εορτασμός της, μας υπενθυμίζει πως ο αγώνας για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, είναι ένας αγώνας διαρκής και επίπονος, που απαιτεί θυσίες, ανάλογες των συνθηκών που βιώνουμε ως έθνος στο πέρασμα του χρόνου, και ανεξάρτητα από την σκληρότητα που τις διέπει.

Παράλληλα, ο θρησκευτικός χαρακτήρας που προσδίδει στην ημέρα αυτή ο εορτασμός του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ενδυναμώνει την πίστη του Ελληνικού λαού, για την ΝΙΚΗ και την τελική επικράτηση του στον αγώνα αυτόν.

Δεν αρκεί όμως, να αισθανόμαστε υπερήφανοι μόνο για το παρελθόν και την κληρονομιά μας…

Είναι υποχρέωση όλων μας, απέναντι στους προγόνους μας και απέναντι στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου, να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα για τις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδανικά, που ενέπνευσαν τους ΗΡΩΕΣ που γέννησε η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821 και να τους την μεταδώσουμε ακέραια και ισχυρή.

Ας ενώσουμε, όπως τότε, τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο, πιο ασφαλές και πιο ελπιδοφόρο και ας σταθούμε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται σκληρά, από τα λάθη, τις παραλείψεις, τα ψέματα και τις αυταπάτες όσων μας οδήγησαν στην κρίση και την παρακμή, αλλά και στην αδιαφορία και εντέλει στην “αποστράτευση” από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας.

Και όλοι μαζί, με περηφάνια και με αυτοπεποίθηση, με γενναιότητα, αλλά και με σωφροσύνη

Ας σταθούμε άξιοι των προγόνων μας και…

Ας κάνουμε τα παιδιά μας υπερήφανα

Ας κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ και πάλι ΔΥΝΑΤΗ

Ας δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ξεκινώντας από το δικό μας σπίτι, την δική μας γειτονιά, την ΔΙΚΗ μας ΠΟΛΗ

Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους, σε κάθε ελληνική οικογένεια, για τη σημαντική αυτή εθνική και θρησκευτική γιορτή…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μερτύρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – πόλεις για να ζεις»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york