Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Πλάτες» Μέρκελ στον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 
Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε τη συμφωνία αποφασιστικό βήμα για την Ελλάδα, τη «Βόρεια Μακεδονία» και την Ευρώπη - Είπε όμως ότι δεν πιστεύει πώς θα επηρεάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς την στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Υπογράμμισε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν τελειώνει εδώ
Λύση σε μία ιστορική εκκρεμότητα χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας τη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη», τόνισε η Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι  δεν πιστεύει πώς θα επηρεάσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη,  ως προς την στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα (...) Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να υπερτιμώ τον ρόλο μου. Πιστεύω ότι αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδος. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι’ αυτό. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω» είπε.


Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york