Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Διόνυσος, 13  Μαρτίου 2014

 

 Magical Snap - 2014.03.14 09.18 - 002

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με αφορμή την ψήφιση της επιχορήγησης των αθλητικών, πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων από τον Δήμο Διονύσου, η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Μπιτάκο, δηλώνει τα ακόλουθα:

 

Οι αθλητικοί, πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι του τόπου μας επιτελούν ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο, καλύπτοντας τα κενά της δημόσιας διοίκησης και των κρατικών φορέων. Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος, λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις προσωπικού για την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και παραγωγής πολιτισμού, η συνεργασία και η πλήρης στήριξη των συλλόγων είναι μονόδρομος.

 

Τα χρήματα που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου για επιχορήγηση των συλλόγων αυτών δεν είναι χρήματα του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά  είναι χρήματα δημοτών και θα πρέπει να ακολουθούν κανόνες διαφάνειας και διαύγειας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνταξη μητρώου συλλόγων και η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων επιχορήγησης.

 

Στο πλαίσιο της αμφίδρομης και ανταποδοτικής σχέσης που θα πρέπει να διέπει τον Δήμο Διονύσου και τους συλλόγους, η πρότασή μας είναι :

·                     σύνταξη μητρώου συλλόγων

·                     έλεγχος και επικαιροποίηση δικαιολογητικών

 

 

 

·                     επιτροπή διαβούλευσης και διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου για την εισήγησης της κατανομής

·                     θέσπιση αντικειμενικών κριτήριων επιχορήγησης, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία όπως: αριθμό εγγεγραμμένων μελών, συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών, λειτουργία δωρεάν τμημάτων, συμμετοχή σε δράσεις του Δήμου κ.α.

 

 

 

«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

                                                                                                  Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york