Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν λογοθεραπευτική και γνωστική αξιολόγηση παιδιών 5 - 8 ετών, στον Δήμο Μαρκοπούλου

images

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, στα πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου, για την Πρόληψη και την Υγεία, θα προσφέρει δωρεάν λογοθεραπευτική και γνωστική αξιολόγηση παιδιών 5 - 8 ετών, μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014, στο Νέο Δημοτικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη (θέση Βουρλέζα). Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί εθελοντικά, από εγκεκριμένους επιστήμονες ψυχολόγους και λογοθεραπευτές.

Αξιολόγηση γνωστικής ανάπτυξης παιδιών 5 – 6 ετών (νηπιαγωγείο)

Η αξιολόγηση θα είναι ατομική και τα αποτελέσματά της, που θα δοθούν γραπτώς στους γονείς, θα τους ενημερώνουν για την εικόνα της ωριμότητας και του ρυθμού ανάπτυξης του παιδιού τους, σε τομείς που θεωρούνται κρίσιμοι για τη σχολική μάθηση και προσαρμογή.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από την κα Παπανδρέου Μαρία, DIU, MSc, Ψυχολόγο.

Λογοθεραπευτική αξιολόγηση για παιδιά 6 έως 8 ετών (Α' και Β' Δημοτικού)

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από τη λογοθεραπεύτρια κα Φανή Ασλάνη και θα γίνει στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου. Θα αξιολογηθεί ο λόγος, η ομιλία και εάν η γραφή των παιδιών, είναι ανάλογη της ηλικίας τους.

Στόχος της λογοθεραπευτικής αξιολόγησης, είναι να εντοπιστούν πιθανές γλωσσικές και γραφοκινητικές δυκολίες, ώστε να αποκατασταθούν έγκαιρα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να κλείσουν ατομικό ραντεβού για το παιδί τους, μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο τηλέφωνο 22990-71706. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες εθελοντές επιστήμονες, για τη σημαντική προσφορά και έργο τους, στην προάσπιση της προσχολικής και παιδικής υγείας γενικότερα και εύχεται το παράδειγμά τους, να αποτελέσει κινητήριο δύναμη, για ακόμα μεγαλύτερη εθελοντική συμμετοχή και αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york