Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΡΤΑ ΜΜΜ!

Χωρίς τίτλο_63_1

Η γραφειοκρατία αιτία της ταλαιπωρίας...

Μετά την δημοσίευση από το ACHARNORAMA (http://www.acharnorama.gr/articles/%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1-... ) της αδικίας που υφίστανται πάνω από 1000 δημότες των Αχαρνών με ειδικές ανάγκες όπου δεν τους δόθηκαν κάρτες δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Βουλευτής της Περιφέρειας μας Βασίλης Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση στην οποία απάντησε Υφυπουργος Μ. Παπαδόπουλος. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ο κ. Οικονόμου είναι άκρως εξοργιστική!!!

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την απογοήτευση του για την αδιαφορία που παρατηρείται στο ζήτημα της παροχής καρτών ελεύθερης μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα Άτομα με Αναπηρίες. Συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής στις αρχές Δεκεμβρίου (4470/03-12-2013) με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών από το Δήμο Αχαρνών ότι δεν είχαν προμηθευτεί όλοι οι δικαιούχοι τις σχετικές κάρτες, απάντησε μόνο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στην σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ για την Περιφέρεια Αττικής και η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΣΑ. Από τα αναφερόμενα στην απάντηση του Υφυπουργού προκύπτει ότι στην περίπτωση που από τη σύμβαση δεν καλύπτονται όλοι οι δικαιούχοι, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να γίνουν συμβατικές τροποποιήσεις, αύξηση δηλαδή των προβλεπόμενων δικαιούχων. Όπως προκύπτει σχετική τροποποίηση της σύμβασης έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2013, όπου προβλέφθηκε συμπληρωματική χορήγηση καρτών σε 17185 άτομα για το έτος 2013!

Το ότι η σχετική σύμβαση για το 2013 τροποποιήθηκε το Νοέμβριο καταδεικνύει ότι για όλη την προηγούμενη χρονιά οι 17185 συμπολίτες μας που δικαιούνται τη συγκεκριμένη παροχή δεν την έλαβαν, γεγονός που προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση. Δυστυχώς ένα μήνα μετά οι δικαιούχοι του Δήμου Αχαρνών δεν είχαν ακόμα προμηθευτεί τις σχετικές κάρτες και αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο ακόμα δεν έχει απαντήσει ως όφειλε στη σχετική ερώτηση που του απευθύναμε, είναι ενήμερο για τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων ή εάν προβαίνει σε τροποποίηση της σύμβασης κατ’ εκτίμηση.

Τέλος μόνο για το Δήμο Αχαρνών εκτιμάται ότι δεν καλύφθηκαν περίπου 1000 δικαιούχοι και αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία, αφού καταδεικνύει ενδεχομένως ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων εξακολουθεί το ελληνικό κράτος να μην γνωρίζει τελικά τον ακριβή αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν ή δικαιούνται να λαμβάνουν την οποιαδήποτε παροχή πρόνοιας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα αιτούμενος την κατάθεση στη Βουλή εγγράφων που να καταδεικνύουν το συνολικό αριθμό των δικαιούχων και ζητώντας εξηγήσεις για την επιλογή οι σχετικές συμβάσεις να προβλέπουν τελικά μικρότερο αριθμό δυνητικών χρηστών από τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων. Τέλος θα αναζητήσουμε απαντήσεις αναφορικά με τις συμβάσεις που αφορούν το 2014 για να βεβαιωθούμε ότι το σύνολο των δικαιούχων θα έχει πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ότι κανείς αρμόδιος δεν θα προφασιστεί άγνοια»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york