Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού στα έργα που εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο Σαρωνικού (Φωτογραφίες)

Επίσκεψη στον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός για να επιθεωρήσει τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται στον δήμο με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής.

Τον κ. Σγουρό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Αρχικά, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, τη «Βελτίωση του οδικού τμήματος Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος», συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ, ξεκινώντας από τον κόμβο του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο.

Στη συνέχεια μετέβησαν στη συμβολή των λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου όπου ο κ. Σγουρός ενημερώθηκε για το τμήμα του έργου που αφορά τα δύο (2) χιλιόμετρα της Λεωφόρου Καλυβίων (μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη ότι οι εργασίες στο τμήμα αυτό έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία αναβαθμίζοντας την περιοχή. Πρόκειται για ένα πλήρες έργο που περιλαμβάνει αντιπλημμυρική θωράκιση, αποχέτευση, νησίδες πρασίνου, χώρους στάθμευσης, ηλεκτροφωτισμό κτλ. που έχει αναμένεται να τονώσει την τοπική αγορά και να καταστήσει τη Λεωφόρο Καλυβίων ένα σημαντικό εμπορικό δρόμο.

Αμέσως μετά, ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων (περιοχή Λαγονησίου) – προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ – που λειτουργεί από την προηγούμενη σχολική περίοδο με 220 συνολικά μαθητές, καθώς και το 2ο Λύκειο Καλυβίων στο Λαγονήσι, όπου τον υποδέχθηκε η Δ/ντρια του σχολείου κα Μαρία Μπουρίκα. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου (γραφείο καθηγητών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και συνομίλησε με μαθητές. Το 2ο Λύκειο, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ξεκίνησε να λειτουργεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των 150 μαθητών λυκείου της περιοχής του Λαγονησίου.

Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο μεγάλα έργα υποδομής:

α). το αντιπλημμυρικό για το ρέμα της Κιτέζας στην οδό Σοφούλη με συνολικό προϋπολογισμό 3.321.000 ευρώ περίπου που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών και

β). το έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αναβύσσου που μετά και την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουνίου 2012, κατέστη πιο επιβεβλημένο από ποτέ. Ο Δήμος Σαρωνικού επικαιροποίησε τη μελέτη που υπήρχε για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας (οδός Μικράς Ασίας), εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες άδειες χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ο προϋπολογισμός για κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 17.500.000 ευρώ.

​Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Σαρωνικού ολοκληρώθηκε με τον Παιδικό σταθμό παραλίας Αναβύσσου, έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ περίπου. Η πρόταση για το συγκεκριμένο σταθμό είχε υποβληθεί το 2009 από τον πρώην Δήμο Αναβύσσου και είχε απορριφθεί με έγγραφο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. Η μελέτη επανασυντάχθηκε, εκδόθηκε η πολεοδομική άδεια και επανυποβλήθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια για πολλούς εργαζόμενους γονείς αλλά και οικογένειες της περιοχής γενικότερα.

​Ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια και στα πολλά έργα που γίνονται στην περιοχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

​Στην επίσκεψη για την επιθεώρηση των έργων συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής κ. Θεόδωρος Καρδοματέας και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york