Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣΣχετικά με το συμβάν στο Νηπιαγωγείο της Παλαιάς Φώκαιας, που προκάλεσε εύλογη ανησυχία, αλλά και αδικαιολόγητη –εάν όχι σκόπιμη- παραπληροφόρηση, νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους δημότες για τα πραγματικά γεγονότα προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Καταρχήν το περιστατικό έλαβε χώρα στο Νηπιαγωγείο της Παλαιάς Φώκαιας και όχι στον Παιδικό Σταθμό, ανακρίβεια που γράφτηκε σε διάφορα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το νηπιαγωγείο τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών, η μοναδική νηπιαγωγός που εργαζόταν, αντιλήφθηκε ότι στον χώρο που προαυλίζονταν τα έξι (6) παιδιά υπήρχε μια σπασμένη ποντικοπαγίδα. Η καταστροφή της παγίδας σύμφωνα με τη νηπιαγωγό συνέβη κατά την προηγούμενη νύχτα.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη παγίδα βρίσκεται στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια,εντάσσεται στο πρόγραμμα απολύμανσης και μυοκτονίας που οφείλει το σχολείο να εφαρμόζειείναι πιστοποιημένη και σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και μέχρι την εσκεμμένη καταστροφή της δεν είχε προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η νηπιαγωγός αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός ενημέρωσε τους γονείς, οι οποίοι για καθαρά προληπτικούς λόγους, οδήγησαν τα παιδιά στο νοσοκομείο Αγία Σοφία για να υποβληθούν στις αναγκαίες εξετάσεις και στην προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Σήμερα τρία (3) από τα πέντε (5) παιδιά έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους. Τα άλλα δύο αναμένεται ναεπιστρέψουν αύριο. Να σημειώσουμε ότι το έκτο παιδί που προαυλιζόταν και με ευθύνη των γονέων δεν εισήχθη στο νοσοκομείο, είναι και αυτό απολύτως υγιές και σήμερα παρακολούθησε κανονικά το μάθημά του.

Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται κανείς να εκμεταλλεύεται απρόβλεπτα περιστατικά, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη και δυσφημίζοντας την περιοχή μας.

Ο Δήμος μας, παρά τις τραγικές περικοπές που έχουν γίνει στην Τ.Α, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο αγαθό τη δημόσια υγεία, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και λαμβάνει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα για την απόλυτη προστασία της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york