Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μερτύρης Παναγιώτης: Το αυτονόητο δεν μπορεί να γίνεται ζητούμενο, έτσι ώστε να θεωρείται έργο από την δημοτική αρχή….

[UNSET]

http://pallinipress.blogspot.gr/

Συνδημότισσες,
Συνδημότες,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κριτική μου , αλλά και την γνώμη μου , για τα όσα διαδραματίστηκαν στην δημόσια διαβούλευση του Δήμου μας.

Οι ενότητες είναι δύο.

  • Η παρουσίαση της δημοτικής αρχής,
  • Η φωνή των δημοτών.

Η δημοτική αρχή σε μία μεγάλη σε διάρκεια παρουσίαση αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα χωρίζοντάς το σε ενότητες, τις οποίες δεν θα σχολιάσω χωριστά την κάθε μία ,αλλά σαν πολιτική άποψη θα καταθέσω τα εξής.
Η διοικητική ένωση των δύο Δήμων και της μίας κοινότητας ήταν κάτι γνωστό από την ψήφιση του Καλλικράτη και έπρεπε να ήταν από πριν σχεδιασμένη, έτσι ώστε να λειτουργήσει ο νέος ενιαίος Δήμος χωρίς προβλήματα. Δεν αποτελεί πρόκληση και έργο για την δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντηρήσεις και οι αποκαταστάσεις σε θέματα οδοποιίας, πρασίνου, πεζοδρομίων, φωτισμού, κάδων απορριμμάτων, σχολείων, κτηρίων, μηχανημάτων, αυτοκινήτων του Δήμου , είναι κάτι το αυτονόητο ότι θα γίνουν και δεν μπορεί να γίνεται ζητούμενο, έτσι ώστε να θεωρηθεί έργο. Το δύσκολο κομμάτι είναι η σωστή και διαφανή διαχείριση του κόστους, η ταχύτητα αποκατάστασή τους και ο σωστός και κατά προτεραιότητα συντονισμός τους.

Οι κοινωνικές παροχές, τα προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, είναι ακόμη μια υποχρέωση του Δήμου προς τους δημότες, ειδικά στην εποχή που διανύουμε, και εντάσσονται στον σχεδιασμό πλέον όλων των Δήμων της χώρας. Επιτυχία λοιπόν και εδώ θεωρείτε η ποιότητα που προσφέρεται σε σχέση με το κόστος, και η σωστή διαχείριση των πόρων.

Οι δημότες επέλεξαν στην πλειοψηφία τους να απέχουν. Ειδικά στην δημοτική ενότητα Γέρακα ,ο μεγάλος «θόρυβος» έγινε από την απουσία του κόσμου και όχι από την παρουσία του.

Τι μπορεί να οδήγησε όλους εσάς να επιλέξετε να μην ακουστεί το παράπονο, η γνώμη σας, η το όραμα σας? Είναι κάτι που με προβλημάτισε πολύ και η πρώτη και ειλικρινή αντίδρασή μου είναι να ζητήσω ,από όλους εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση , και με πρώτον εμένα, να αναλάβουμε την ευθύνη για την απώλεια της εμπιστοσύνη σας.

Θα ήθελα να ζητήσω από εσάς, είτε συμμετείχατε , είτε απείχατε , από τις διαβουλεύσεις να επαναπροσδιορίσετε την θέση σας. Να γίνετε πιο απαιτητικοί και πιο ενεργοί στα θέματα του Δήμου μας.

Είναι ίσως ο μόνος τρόπος να γίνουμε και εμείς πιο άξιοι διαχειριστές των αναγκών σας και πιο αξιόπιστοι πολιτικοί. Και όπως πολύ σωστά τόνισε ο Αριστοτέλης « εκείνος που δεν ασχολείται με τα κοινά, είναι καταδικασμένος να κυβερνάται από τους κατώτερους του».


Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Ν. Μερτύρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york