Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ» συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο “Let's Do It Greece!”

we did it 2013 logo final

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέα Παλλήνη, Απρίλιος 2013

Αγαπητά μέλη – συντοπίτες- φίλοι,

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κάλεσμά μας για τον καθαρισμό της περιοχής μας στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης “Let's do it Greece!”. Στόχος αυτής της δράσης πανελλαδικά, όπως και πέρυσι, ήταν να καθαριστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές μέσα σε μια μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια, δίνοντας ταυτόχρονα και το σύνθημα για ένα καθαρό περιβάλλον. Η προσπάθεια ήταν απόλυτα επιτυχής όχι μόνο λόγω της πολύτιμης συνδρομής των εθελοντών που συγκεντρώθηκαν και του καθαρισμού όλων των περιοχών ~ στόχων που είχαμε θέσει στον οικισμό μας, αλλά και λόγω της συγκινητικής συμμετοχής των μικρών μας φίλων για ακόμα μια χρονιά! Η μεγάλη επιτυχία της δράσης, πέρα από τον καθαρισμό της περιοχής ως αποτέλεσμα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, ήταν και είναι η καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και η οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή του καθενός μας και κυρίως των παιδιών. Έτσι δημιουργούνται αυριανοί πολίτες του κόσμου με οικολογική συνείδηση, έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το μέλλον του πλανήτη. Πιστεύουμε πως με τέτοιες δράσεις βάζουμε όλοι ένα λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση!

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11 πμ στην αφετηρία της εξόρμησής μας, όπως και πέρυσι, στην παιδική χαρά του οικισμού μας. Φορέσαμε τα κατάλληλα γάντια και εφοδιαστήκαμε με σακούλες, φτυάρια και γενικά με ό,τι είχε φέρει ο κάθε εθελοντής μαζί του. Χωριστήκαμε σε ομάδες για τις επιμέρους περιοχές του οικισμού μας και με εφόδια την καλή διάθεση και το χαμόγελο ξεκινήσαμε.

Συλλέξαμε περισσότερες από είκοσι μεγάλες σακούλες απορριμάτων και αξίζει να σημειωθεί πως στα περισσότερα σημεία καθαρισμού γινόταν διαχωρισμός κατά τη συλλογή ανάμεσα σε ανακυκλώσιμα απορρίμματα και μη στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς ορισμένα υλικά ήταν είτε σε αποσύνθεση, είτε βρεγμένα είτε υπερβολικά βρώμικα. Επίσης, μοιράσαμε σε κάθε σπίτι της περιοχής ενημερωτικό υλικό σχετικά με το ποια υλικά και ποιες συσκευασίες μπαίνουν στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Η θέληση του κόσμου να ενημερωθεί για τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έδειξε για ακόμα μια φορά πως η ανάγκη για μια ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα περιβάλλοντος κοινωνία κρίνεται επιτακτική.

Περάσαμε και καθαρίσαμε σχεδόν κάθε δρόμο της περιοχής, καθώς και την παιδική μας χαρά και την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα κάποιοι εθελοντές είχαν φέρει όπως και πέρυσι χορτοκοπτικό για τα χόρτα στους κοινόχρηστους χώρους. Στη συνέχεια ανταμώσαμε όλοι οι εθελοντές στην πλατεία μας. Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις για επόμενες συλλογικές δράσεις, δροσιστήκαμε και στα πλαίσια της συλλογικής μας κουζίνας τσιμπήσαμε και ένα μεζεδάκι. Θυμηθήκαμε και παλιές όμορφες στιγμές. Αλλά κυρίως επιβεβαιώσαμε για ακόμα μια χρονιά ότι η γειτονιά είμαστε εμείς, οι άνθρωποί της! Τέτοιες προσπάθειες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Κλείνοντας αυτήν την ανακοίνωση θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Πάντα να ανταμώνουμε σε όμορφες δράσεις και κυρίως ας προσπαθήσουμε όλοι μας να διατηρήσουμε καθαρές τις περιοχές που καθαρίσαμε! Ας βάζουμε τα σκουπίδια, λοιπόν, στη θέση τους και να θυμόμαστε πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ανάγκη, είναι χρέος και ευθύνη όλων μας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού ~ Εκπολιτιστικού Συλλόγου

«ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york