Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί όλους τους δημότες, στην πρώτη διοργάνωση της «Κυριακής της Ανταλλαγής», την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11.00 – 13.00, στην είσοδο του Δημαρχείου, για να «ανακυκλώσουμε» αντικείμενα, ρούχα, βιβλία κ.α., ανταλλάζοντάς τα, με εκείνα που πραγματικά χρειάζονται.

Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς στην «Κυριακή της Ανταλλαγής», είναι να χαρίσει τρόφιμα ή χρήσιμα αντικείμενα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι, η παραπάνω πρωτοβουλία διοργάνωσης της «Κυριακής της Ανταλλαγής», αποτελεί δέσμευση του Δήμου Μαρκοπούλου, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιβαλλοντικής καμπάνιας της WWF «Η Ώρα της Γης», η οποία εμπλουτίζεται από φέτος και με κοινωνικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, για το 2013, η WWF αποφάσισε να προχωρήσει η εκστρατεία «Η Ώρα της Γης», ένα βήμα παραπέρα, υιοθετώντας το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, ΑΝ το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων, που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Με παρακαταθήκη τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, στις «Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις», ο Δήμος Μαρκοπούλου αποφάσισε να καθιερώσει και την «Κυριακή της Ανταλλαγής», έχοντας στόχο τον συνδυασμό των δύο δράσεων, κατά τους θερινούς μήνες.

Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε αντικείμενα που δεν μας είναι πλέον χρήσιμα, με εκείνα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Θυμηθείτε να φέρετε μαζί σας ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια ή οποιοδήποτε άλλα συσκευασμένα τρόφιμα, για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

256

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york