Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ρύθμιση για μη δέσμευση λογαριασμών μισθοδοσίας

pallinipress018 

Επιστολή στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα στείλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, προκειμένου «να ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζεται το ακατάσχετο και δε θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων στους δήμους, για οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους». Σε αυτό, συμφωνεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η εκτελεστική επιτροπή της οποίας συναντήθηκε σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να θέσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το αίτημα για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ αυτών, το οποίο θα ζητήσει επίσης στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης, «ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όσο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ιδιωτικές τράπεζες».

Σε σχέση με τη κινητικότητα και την αξιολόγηση του προσωπικού, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προς το παρόν δεν έχει κληθεί προκειμένου να καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών της Συμβουλίων.

Σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές δομές και τη συνέχιση της λειτουργίας τους, η ΚΕΔΕ έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ.

Σε σχέση με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ ενημέρωσε την ΠΟΕ –ΟΤΑ ότι έχει καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αργά αντιλήφθηκε η ΚΕΔΕ το… μνημόνιο 3

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τη συνάντηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εκπρόσωποί της «ζήτησαν από την ΚΕΔΕ να ασχοληθεί με τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μπει εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Η ΚΕΔΕ δυστυχώς σε πολλά ζητήματα δεν στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να ανατρέψουν τη σε βάρος τους “βάρβαρη” πολιτική. Αντιλήφθηκε η ΚΕΔΕ την κρισιμότητα της κατάστασης μόνο όταν “κόπηκαν” κατά 60% οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν σε “οικονομική επιτροπεία” οι δήμοι και αποψιλώθηκαν από προσωπικό».

aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york