Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τροποποίηση του προγράμματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ

|

pallinipress058 Σε τροποποίηση του προγράμματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, άλλαξαν οι ημέρες των εξετάσεων δύο μαθημάτων ειδικότητας στους τομείς α) Ηλεκτρονικής και β) Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα:

για το μάθημα Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες ημέρα εξέτασης ορίστηκε η 5η Ιουνίου 2013 (αντί τις 4ης Ιουνίου).

για το μάθημα Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων ημέρα εξέτασης ορίστηκε η 4η Ιουνίου 2013 (αντί της 5ης Ιουνίου).
Οι παραπάνω αλλαγές έγιναν κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ ζήτησε πρόσφατα να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ, γιατί, όπως υποστήριζε, οι μαθητές και οι μαθήτριες σε τρεις ειδικότητες (δύο στον τομέα ηλεκτρονικής και μία στην τεχνολογία και έλεγχο τροφίμων) επρόκειτο να εξετασθούν τα μαθήματα ειδικότητάς τους σε δύο διαδοχικές ημέρες.
Έτσι, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δε θα δινόταν η δυνατότητα στους υποψηφίους να «αποφορτιστούν» από την πρώτη εξέταση και να πραγματοποιήσουν την τελευταία επανάληψη με ηρεμία και χρονική άνεση, ενώ κάποιες από τις σχολές για τις οποίες διαγωνίζονται είναι κοινές και για άλλους τομείς (Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής για τον τομέα Ηλεκτρονικής) για τους οποίους προβλέπεται η ενδιάμεση μέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york