Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» «ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

096

«ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Την Πέμπτη 24/01/2013 ο Δήμαρχος κ. Μεθενίτης, εξέδωσε ανακοίνωση με τον πομπώδη τίτλο «Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου». Βολική αφορμή στάθηκε ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Δρίτσα - γνωστού για την πρωταγωνιστική του δράση και στην προ μηνών ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων μας και όχι μόνον, στο Δ.Σ, αναφορικά με την δήθεν αυθόρμητη αγανάκτηση των «εργαζόμενων / εθελοντών» της πλαζ - και του στελέχους της παράταξής μας κ. Σ. Δημητριάδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα γεγονότα όμως δεν έγιναν όπως τα περιγράφει με ιδιαίτερη ζέση ο κ. Δήμαρχος, αφού εντέχνως αποσιωπεί ότι ο κ. Δημητριάδης προκλήθηκε εξυβριζόμενος χυδαία από το πρωτοπαλίκαρό του τον Χ. Δρίτσα, όπως αποδεικνύεται από την ηχογράφηση των διαμειφθέντων αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες.

Ο τελευταίος, αν είχε βεβαίως την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, θα έπρεπε να ομολογήσει την πράξη του και να ζητήσει συγγνώμη. Ο δε κ. Μεθενίτης, ως όφειλε εκ της θέσης του, θα έπρεπε να επέμβει και να σταματήσει τα συμβαίνοντα, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί. Όπως αποδείχθηκε όμως αφ’ ενός από την εσπευσμένη ανακοίνωσή του αφ’ ετέρου από την εν γένει στάση του κατά την συνεδρίαση, ακολούθησε αυτή την επικίνδυνη ατραπό, προκειμένου να προκαλέσει αποπροσανατολισμό των μελών του Δ.Σ και κατ’ επέκταση των Δημοτών, από τα δύσκολα μονοπάτια που έχει εισέλθει η Δημοτική Αρχή, αφού η αντιπολίτευση που της ασκείται δεν της επιτρέπει να «διαχειρίζεται» με ευχέρεια και κατά το δοκούν τα χρήματα και τις υποθέσεις των δημοτών και κατοίκων.

Κατόπιν αυτών, θα θέλαμε να τονίσουμε στον κ. Μεθενίτη ότι το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου κινδυνεύει αποκλειστικά από εκείνον και 2-3 συμβούλους του, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπόθεση λάσπης, ύβρεων και συστηματικής πρόκλησης. Επισημαίνουμε, επίσης, στον κ. Μεθενίτη ότι ο υποβιβασμός και η προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, των πολιτών και εν τέλει της χρηστής διοίκησης, έχουν διαρκή χαρακτήρα και πράξεις όπως αυτές, που ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω, το επιβεβαιώνουν:

· Η συχνά προσβλητική συμπεριφορά του έναντι της αντιπολίτευσης και ειδικότερα προς την «Δύναμη Ελπίδας» και τον επικεφαλής της, με αχαρακτήριστες, ειρωνικές και πολιτικά χυδαίες εκφράσεις που διανθίζονται τις περισσότερες φορές και με απαξιωτικά  χαχανητά. 

· Η παράβλεψη κανονισμών, νόμων, διατάξεων και δεοντολογίας για την πρόσληψη προσωπικού.

· Η απασχόληση εργαζομένων χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, βαφτίζοντάς τους εθελοντές.

· Η διενέργεια εικονικών διαγωνισμών, η κατάτμηση έργων, η ανάθεση εργασιών σε ημέτερους κλπ

· Η διοχέτευση πόρων σε έργα που δεν αποτελούν προτεραιότητα αλλά υποκρύπτουν εξυπηρέτηση συμφερόντων.

· Η άρνηση ή αποφυγή στο να διατεθούν πόροι στα σχολεία για την κατασκευή ή βελτίωση των υποδομών τους

· Οι δέκα τρείς (13)! αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού έτους 2012.

· Ο αβασάνιστος; συμβιβασμός με τους διαχειριστές /χρεώστες των λατομείων

· Η μη είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων και λοιπών τελών

· Η μη είσπραξη ή μείωση των οφειλών ορισμένων και συγκεκριμένων κατοίκων, από την κατανάλωση νερού κ.α’

Ο ανωτέρω κατάλογος θα μπορούσε να είναι πλουσιότερος, δεδομένου ότι ο κ. Μεθενίτης δεν φείδεται αφορμών για να το πράξουμε, ωστόσο κρίνουμε πως αυτά είναι αρκετά και οι πολίτες όχι μόνο αντιλαμβάνονται αλλά γνωρίζουν τι πράττει με μεθοδικότητα η καμαρίλα που περιβάλλει την Δημοτική Αρχή.

Συνεπώς, αυτά τα περί «σχεδίου, ήθους και εντιμότητας», να τα αφήσετε στην άκρη κ. Μεθενίτη, διότι προσβάλλουν τη νοημοσύνη τη δική μας και των πολιτών.

Όσον αφορά τις «μάσκες που έπεσαν», σας γνωρίζουμε πως μάσκες εμείς ενδέχεται να φορέσουμε μόνο στις προσεχείς απόκριες, αντιθέτως μ’ εσάς που τις φοράτε όλο τον χρόνο.

Πόρτο Ράφτη, 29/01/2013

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york