Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος επιτρέπει στο παράνομο δελφινάριο να λειτουργεί

DelfiniaAttiko

Στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) προκειμένου να του υπενθυμίσει την παράνομη λειτουργία του δελφιναρίου, που κατασκευάστηκε εντός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Η Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή της προς τον δήμαρχο Χρήστο Μάρκου τονίζει, ότι αν και η δημοτική αρχή είναι ενήμερη για τη λειτουργία της μη αδειοδοτημένης επιχείρησης επιτρέπει αυτή να συνεχίζει το «εκπαιδευτικό» έργο της.

Οι εκπρόσωποι της Π.Φ.Π.Ο. τονίζουν πως ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος δεν έχει εμποδίσει – ως οφείλει – παρ’ όλες τις παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και τη μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τις υποδείξεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών τη λειτουργία της.

Γι’ αυτό και του καταλογίζουν ευθύνες, αφού δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για τη διακοπή αυτής της εμπορικής δραστηριότητας, που βασίζεται στην εκμετάλλευση των δελφινιών, με αποτέλεσμα να συνεχίζει ανεξέλεγκτα τη λειτουργία του το δελφινάριο για περισσότερο από δύο χρόνια! Μάλιστα του ζητούν να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να πάψει να κάνει επί της ουσίας τα στραβά μάτια!

Ολόκληρη η επιστολή

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, την 19η με 21η Οκτωβρίου 2010 η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε.» εδρεύοντος στη Θέση Γυαλού, Σπάτα Νομού Αττικής, Τ.Κ. 19001 εισήγαγε παρανόμως από το Θαλάσσιο Μουσείο της Λιθουανίας συνολικά 11 δελφίνια για να τα χρησιμοποιήσει σε παραστάσεις εντός του χώρου του.

Έπειτα από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι, η μεταφορά των ζώων αυτών, η παραμονή τους στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, καθώς και η συνακόλουθη χρήση αυτών είναι παράνομη εφόσον αντίκειται τόσο στην παρ’ ημίν νομοθεσία, όσο δε και στην σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, οι εγκαταστάσεις δελφινάριου δεν εμπίπτουν στην σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης  ενώ στερούνται και πολεοδομικής αδείας και υποβλήθηκε σύσταση προς την επιχείρηση για συμμόρφωσή της προς τους όρους λειτουργίας της αρχικής της αδείας, που σημαίνει παύση της λειτουργίας για το κοινό των μη αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων (δελφινάριο). Για τους λόγους αυτούς έχουν υποβληθεί μηνύσεις και έχουν κατασχεθεί από το δασαρχείο και τα 11 δελφίνια.

Παρόλες τις παραπάνω παραβάσεις, η εν λόγω εταιρεία εξακολουθεί απρόσκοπτα και ανεξέλεγκτα να χρησιμοποιεί τα κατασχεθέντα δελφίνια και να πραγματοποιεί παραστάσεις στον ίδιο χώρο με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4039/2012, «απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» ενώ «Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του άρθρου 12 είναι ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος σας είναι ενήμερος για τη λειτουργία της μη αδειοδοτημένης επιχείρησης, των παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας και τη μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για τη διακοπή της λειτουργίας της, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να λειτουργεί ανεξέλεγκτα για περισσότερο από δύο χρόνια!

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ήτοι την επιβολή κάθε νόμιμων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων προς κάθε υπεύθυνο και τη διακοπή των παραστάσεων. 

Η αναφορά σας (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:pfpomospondia@gmail.com.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

H Πρόεδρος

Η Αντιπρόεδρος

Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη

Μάριζα Χριστοδούλου

Μαρία Χουστουλάκη

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york