Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Οι “μνηστήρες” για τα απορρίμματα στην Κερατέα

071 Οκτώ εταιρείες - κοινοπρακτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων Νοτιοανατολική Αττική στην Κερατέα, με αναθέτουσα Αρχή τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Να σημειώσουμε πως οι ίδιες εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για το άλλο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που δημοπρατήθηκε στην Αττική, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής στο Γραμματικό.

Οι υποψήφιοι παρουσιάζονται με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους: 1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ 2. J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 3. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΔΕΗ 4. ΤΟΞΟΤΗΣ 5. ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC 6. ΜΕΤΚΑ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης 7. NOVAERA HELLAS 8. ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ.  

Η διαγωνιστική διαδικασία επιτρέπει όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενώ βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. 

Η διαδικασία του διαγωνισμού εξελίχθηκε κανονικά, παρά το ότι έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Κερατέας που αντιδρούν στην κατασκευή του εργοστασίου. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, κατατέθηκαν δυο αιτήσεις αναστολής για το έργο, η μια αίτηση κατατέθηκε στον ΕΔΣΝΑ, στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού, και η άλλη στην υπηρεσία νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Και οι δύο αιτήσεις υπογράφονται από τον τ. Δήμαρχο Κερατέας, μηχανολόγο και μηχανικό περιβάλλοντος, κ. Σταύρο Ιατρού, με το επιχείρημα ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη. Όμως, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής όσο και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα, καθώς οι λόγοι που ο αιτών επικαλείται κρίθηκαν αβάσιμοι.

http://mesogianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york