Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Διονύσου αναντίστοιχος με τις προκλήσεις της εποχής

043 του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

Ο αναπροσανατολισμός των δράσεων του Δήμου Διονύσου σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης θα έπρεπε ήδη να έχει από καιρό εστιαστεί στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων για την πόλη.

Οι μέθοδοι και τα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου υπάρχουν, είναι διαθέσιμα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκεί να θέλει και να μπορεί. Και είναι συνοπτικά ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης που συνδυάζει,

την επιστημονική γνώση

τον επιτελικό προγραμματισμό

τον αποκεντρωμένο τρόπο λειτουργίας

τη διοίκηση μέσω μετρήσιμων και ποιοτικών στόχων

τον αναπτυξιακό προσανατολισμό

την ανάδειξη και ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα της δημοτικής πολιτικής.

Μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημοτική αρχή όφειλε

να παρακολουθεί τα νέα δεδομένα

να είναι ευέλικτη

να προσαρμόζεται ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα στις αλλαγές και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, στις μεταβαλλόμενες ανάγκες - απαιτήσεις των πολιτών.

Μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημοτική αρχή όφειλε να πολιτεύεται καθημερινά αυστηρά με βάση ορισμένες αρχές, που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά όπως,

της νομιμότητας

της αξιοκρατίας

της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος

της επικουρικότητας

της διαφάνειας

της διαβούλευσης

της λογοδοσίας

της χρηστής διοίκησης.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Διονύσου για την κατανομή των θέσεων ευθύνης (αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων) από 1/1/2013, καταδεικνύει ανάγλυφα ότι, και για το εναπομείναν διάστημα της θητείας της

η παρούσα δημοτική αρχή θα πορευτεί στο άγνωστο με βάρκα

την άγνοια

τον εμπειρισμό

τον ερασιτεχνισμό

το απόλυτο οργανωτικό αλαλούμ

την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι εσωτερικοί συσχετισμοί και οι παραλυτικές ισορροπίες.

Μόνο που εδώ και τρεις μήνες στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η απώλεια της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κι αν για τα πρώτα δυο χρόνια της θητείας της, το πραγματικό έργο που παρήγαγε, όχι το επικοινωνιακό, ήταν μηδενικό, για τους επόμενους 17 μήνες που της απέμειναν, τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί κανένας να περιμένει ή να ελπίζει. Η ακαριαία αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Χρ. Ποτίδη στις σχετικές αποφάσεις του δημάρχου Διονύσου, που τον αφορούν (μη αποδοχή της θέσης του εντεταλμένου συμβούλου και του αντιπροέδρου του νομικού προσώπου ΕΣΤΙΑ) επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται, η πρόταση για την καθολική ανασύνθεση και συνολική ανανέωση του δημοτικού σκηνικού είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york