Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Σαρωνικού

018

Στη σύσταση Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου αποφάσισε να προχωρήσει ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από το φαρμακοποιό Μανώλη Δαδιώτη και τους γιατρούς Νίκο Νηφόρο, Ασπασία Τέζου και Νίκο Πουλόπουλο και προσωρινή γραμματειακή υποστήριξη τις κ.κ. Μαργαρίτα Στουραϊτη και Αναστασία Ιωννίδου, με τη στήριξη του Δήμου Σαρωνικού, των δημοτικών – τοπικών κοινοτήτων και της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού, η οποία από κοινού με τη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων διαχειρίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο δήμο μας.

Στο κάλεσμα για μια πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Σαρωνικού, ανταποκρίθηκαν πολλοί γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες ιατρικών ή παραϊατρικών επαγγελμάτων από όλες τις περιοχές του δήμου και έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το όλο εγχείρημα ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πληττόμενες από την κρίση κοινωνικές ομάδες τόσο ιατρικά όσο και φαρμακευτικά, αλλά και με ποιο τρόπο μπορούν να προσφερθούν είδη ιατρικής παροχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων κ. Αριστοφάνης Γκίκας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους βασικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν σε πρώτη φάση, ώστε να μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία η πρωτοβουλία αυτή και οι οποίοι είναι:

α). να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης χώρων του Κέντρου Υγείας Καλυβίων,

β). να αξιοποιηθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία της Αναβύσσου, της Παλαιάς Φώκαιας, της Σαρωνίδας και του Κουβαρά,

γ). να γίνει με την αρωγή του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια καταγραφή των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη και οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την παραπάνω εθελοντική προσπάθεια και

δ). μέσω της οργανωτικής επιτροπής εθελοντών που συστήθηκε σε αυτήν την πρώτη συγκέντρωση, θα υπάρξει μια επαφή – επικοινωνία με άλλους δήμους στους οποίους ήδη λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία για ανταλλαγή εμπειριών. Στη συνέχεια, η επιτροπή αυτή θα εξετάσει με προσοχή όλα τα επιμέρους πρακτικά ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν προκειμένου να οργανωθεί το όλο εγχείρημα και θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του.

Σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους συνανθρώπους μας που πλήττονται, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επικροτω και χειροκροτω μια πολυ αξιαιπενη προσπαθεια του δημου μας!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york