Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τις λίστες του ΣΔΟΕ

αρχείο λήψης

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα της 13ης Ιανουαρίου άρθρο με τίτλο «Οι λίστες των ελεγκτών του ΣΔΟΕ – Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα – Πάρτι με απευθείας αναθέσεις», σύμφωνα με το οποίο μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στις λίστες του ΣΔΟΕ είναι και εκείνα του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αδάμη.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη λίστα είχε και στο πρόσφατο παρελθόν δημοσιευτεί, μετά από σχετική ερώτηση προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο για το εάν διενεργείται αυτήν την περίοδο κάποιος έλεγχος σε βάρος του δημάρχου, η απάντηση του κ. Στασινόπουλου στις 9-10-2012 (συνημμένο αρχείο) μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Με την παρούσα θέλω να σας γνωρίσω ότι καμία λίστα δεν υφίσταται ως δημόσιο έγγραφο και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας».

Όφειλε λοιπόν ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου, τουλάχιστον για λόγους καθαρά δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να ελέγξει εάν όντως διενεργείται έλεγχος σε βάρος του δημάρχου, επικοινωνώντας και μαζί του.

Για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, επισημαίνουμε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου είναι κατατεθειμένα με ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες και αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σαρωνικού και άρα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Και σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος για δημόσιους λειτουργούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, όπως είναι ένας δήμαρχος, όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτος αλλά επιβεβλημένος.

Άλλο όμως ο έλεγχος και η λογοδοσία και άλλο ο διασυρμός χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και πορίσματα των ελεγκτικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ο κ. Στασινόπουλος διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε στη δημοσιότητα μια τέτοια λίστα και ότι θα εκδώσει άμεσα και σχετική ανακοίνωση για το θέμα. Για τον κ. Φιλίππου δε προσωπικά, δήλωσε ότι από όσα γνωρίζει, δεν εκκρεμεί κανένας έλεγχος σε βάρος του και επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ελέγχων προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέρχεται από ανώνυμες καταγγελίες.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο άρθρο, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο με τον τρόπο που έγινε η συγκεκριμένη δημοσίευση, χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος και κυρίως χωρίς να έχει υπάρξει κανένα πόρισμα σε βάρος του δημάρχου, σπιλώνει την υπόληψή του, συκοφαντεί και διασύρει το όνομά του και τη δημόσια προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Ας πράξουν το ίδιο και εκείνοι που μας καταγγέλλουν ανώνυμα. Ο κόσμος μας γνωρίζει όλους πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και επέστρεψε τη λάσπη στους συκοφάντες στις δημοτικές εκλογές και τους την επιστρέφει ακόμα και σήμερα γυρνώντας τους την πλάτη απαξιωτικά.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε… περιμένοντας να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της συκοφαντίας των κύκλων αυτών, καθώς όπως φαίνεται, αυτή είναι η μόνη τακτική που τους έχει απομείνει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york