Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ "EUROGROUP" ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ

035 Την... εβδομάδα που μας πέρασε με... "αίσιο τέλος" κατέληξε η συνεδρίαση του... Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την... επόμενη δόση του δανείου που αναλογεί προς την Ελλάδα με το ΔΝΤ να ανάβει το... "πράσινο φως" και αποφασίζει "θετικά" για την εκταμίευσή της.

Το ΔΝΤ χρηματοδοτεί τελικά με 3,3 δις ευρώ την Ελλάδα και έτσι τώρα όλοι στρέφονται προς το Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.

Έτσι τη... Δευτέρα τα πράγματα είναι... "κρίσιμα" αφού θα εξεταστεί αν... η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της,

αν και... ο Αντώνης Σαμαράς έχει φροντίσει για αυτές αφού... ο ίδιος με τις επισκέψεις του στα αρμόδια υπουργεία έδινε εντολές να είμαστε ένα... βήμα μπροστά από το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει σχετικά:

Ανακοίνωση ΔΝΤ

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την πρώτη και τη δεύτερη επισκόπηση-αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της Ελλάδος στο πλαίσιο το προγράμματος που στηρίζεται από μια διευθέτηση ενός τετραετούς Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού (ΔΧΜ) για τη χώρα.
  • Η ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δισεκατομμυρίων μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 3,24 δισεκατομμύρια Ευρώ ή 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του Ταμείου στο πλαίσιο του ΔΧΜ σε 4,197 δισεκατομμύρια μονάδες ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 4,86 δισεκατομμύρια Ευρώ ή 6,46 δισεκατομμύρια δολάρια).
  • Με την ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης, και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης.
  • Η διευθέτηση του ΔΧΜ, η οποία εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου 2012 αποτελεί μέρος ενός κοινού χρηματοδοτικού πακέτου με χώρες μέλη της ζώνης του Ευρώ που ανέρχεται σε 172 δισεκατομμύρια Ευρώ για ένα διάστημα τεσσάρων ετών και που περιλαμβάνει έκτακτη πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ η οποία ανέρχεται στο 2.159 τοις εκατό της ποσόστωσης της Ελλάδος».

Όλα... είναι έτοιμα για το Eurogroup της Δευτέρας δηλώνει το... "οικονομικό επιτελείο" της κυβέρνησης ενώ τα... "προαπαιτούμενα" έχουν... "εξασφαλιστεί" όπως ενημερώνομαι από τιςΒρυξέλλες όπου τα... "επιτελεία" είναι ήδη έτοιμα για το σημαντικό...Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου του 2013...

Σας ευχαριστώ...

 


Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york