Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Παλλήνη-Δημήτρης Καρράς: Έπρεπε να γίνει αύξηση στα δημοτικά τέλη του δήμου μας !!!

041 

Την δική του άποψη καταθέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Καρράς Δημήτρης στο προσωπικό του blog,σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν τα δημοτικά τέλη να παραμείνουν τα ίδια , απόφαση που δεν τον βρίσκει σύμφωνο.
Το σίγουρο είναι πως η άποψη του κου Καρρά βρίσκει αντίθετους πάρα πολλούς δημότες αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος "Τον ενδιαφέρει να μας λέει την αλήθεια όπως αυτός την αντιλαμβάνεται  όσο και αν "πονάει"."

Ακολουθεί το σκεπτικό του κου Καρρά.

Πέρυσι λοιπόν αποφασίστηκε ορθώς ότι όλος ο νέος Δήμος πρέπει να έχει ενιαία τιμή. Έτσι επήλθε μια σημαντική μείωση στο Γέρακα και μια άνευ αξίας αύξηση στην Παλλήνη. Τα περισσότερα τετραγωνικά όμως προέρχονται από το Γέρακα όπου η τιμή πέρυσι μειώθηκε. Συνέπεια αυτού ήταν η σημαντική μείωση των εσόδων.
Τα Δημοτικά Τέλη είναι αυστηρώς ανταποδοτικά, δηλαδή ότι εισπράττει ο Δήμος και αποκλειστικά αυτό, μπορεί να δαπανήσει για υπηρεσίες καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού. Ούτε το πιθανό πλεόνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού, ούτε το πιθανό έλλειμμα να καλυφθεί από αλλού.
Ο Δήμος μας διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, αλλά κατά τη γνώμη μου οικονομικά δεν "βγαίνει". Η απόφαση λοιπόν που είχαμε να πάρουμε αφορά το τι επίπεδο καθαριότητας θέλουμε. Αν θέλουμε το σημερινό ή και καλύτερο πρέπει να αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη. Αν μειωθούν, ή αν δεν βγαίνει, όπως υποστηρίζω εγώ, με τις σημερινές τιμές, τότε το επίπεδο θα πέσει. Θα πέσει σημαίνει ότι τα σκουπίδια δεν θα μαζεύονται με τη σημερινή συχνότητα, ότι δεν θα υπάρχουν νέοι κάδοι σε αντικατάσταση των παλαιών που χαλάνε, δεν θα υπάρξουν νέα απορριμματοφόρα και πολλά άλλα.
Επιπροσθέτως από το 2013 οι Δήμοι θα ελέγχονται τακτικότατα για την πορεία των προϋπολογισμών τους και σε περίπτωση αποκλίσεων θα επιβάλλεται αύξηση στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που από το σημερινό 0,35% μπορεί να φτάσει και μέχρι 3,5% . Αυτό σημαίνει πώς αν έχω δίκιο και δεν βγαίνει η καθαριότητα μπορεί να επιβληθούν άλλοι φόροι και αυτή τη φορά όχι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αυτόματα.
Με το παραπάνω σκεπτικό τάχθηκα υπέρ της αύξησης των Δημοτικών Τελών, άποψη όμως που διαδικαστικά δεν ετέθη σε ψηφοφορία.
Να σημειώσω κλείνοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε από αρκετούς πλειοδοσία λαϊκισμού. Είναι αυτοί που προσπαθούν να χτίσουν το πολιτικό τους προφίλ και να είναι αρεστοί. Δυστυχώς φίλοι μου μπορεί να γίνεστε αρεστοί αλλά όχι χρήσιμοι.
Σας έχω ξαναπεί πως προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να σας αρέσω. Με ενδιαφέρει να σας λέω την αλήθεια όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και όσο και αν "πονάει". Σχετικά με τα τέλη μακάρι να έχω άδικο. 

http://www.dimitriskarras.com/2012/12/2013.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york