Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - Οργάνωση νέων κινητοποίησεων σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών

 

Οργάνωση νέων κινητοποίησεων σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών

images (1)_thumb[2] Άμεση συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, κου Σωτήρη Μεθενίτη, με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, καθηγητές, δασκάλους, γονείς και μαθητές, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, και ώρα 2 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί συζήτηση και από κοινού απόφαση, για κλιμάκωση των κινητοποίησεων σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών και την επαρκή χρηματοδότηση της Κυβέρνησης προς τους Δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαί δευσης.

Συγκεκριμένα, ύστερα από επαφή του Δημάρχου Μαρκοπούλου με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Αττικής, προέκυψε πως η λύση που δόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών για την εκταμίευση χρημάτων, που επαρκούν μόνο για την εξόφληση των φετινών υποχρεώσεων και δεν περιλαμβάνουν καμία απολύτως ρύθμιση για τα οφειλόμενα χρήματα της περσινής και προπέρσινης χρονιάς, δεν τους ικανοποιεί.

Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες-λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ δεν πρόκειται να συνεχίσουν από Δευτέρα την κανονική δρομολόγηση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές, αλλά αντιθέτως, θα συνεχίσουν την απεργία.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεσμεύεται ότι θα προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες κριθούν απαραίτητες, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Ευελπιστούμε πως η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί άμεσα από την Κυβέρνηση, η οποία αγνοεί το αίτημα των ιδιοκτητών-λεωφορειού χων του ΚΤΕΛ για εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνουμε πολιτικά αναγκαία τη διενέργεια νέας συγκέντρωσης-διαδήλωσης στο Υπουργείο Οικονομικών, στα τέλη της εβδομαδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york