
νοητικές επιδόσεις του, μπορούν να αντισταθμίσουν τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , τάισαν δύο ομάδεςαρουραίων, αντί για νερό, με σιρόπι καλαμποκιού που είχε υψηλή ποσότητα φρουκτόζης, η οποία υπάρχει συνήθως σε γλυκά, αναψυκτικά κ.α.
Η μία ομάδα ζώων αανφέρει το newsbomb.gr, τρεφόταν και λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με την μορφή του οξέος DHA και του λιναρόσπορου (ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και προστατεύουν τους νευρώνες από βλάβες), ενώ η άλλη όχι, για την οποία διαπιστώθηκε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και η μνήμη της, μετά τη διατροφή με πολλή φρουκτόζη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου