Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εκλεισε η Βουλή - Αρχισε και τυπικά η προεκλογική περίοδος

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς το πρωί του Σαββάτου θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου.Η Βουλή θα συγκροτηθεί ξανά σε Σώμα στις 28 Ιουνίου.

Μετά τη διαδικασία της 6ης Μαΐου και τις άκαρπες διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.

Οι πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η χώρα έχουν ενταθεί, και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα και στο αποτέλεσμα που θα προκύψει το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν παραλείπουν ούτε για μία ημέρα τις αναφορές στη χώρα μας, ενώ καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τους Ευρωπαίους να εξετάζουν πιθανά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Λίγο μετά την ολιγόλεπτη συνομιλία έγινε γνωστό ότι η κ. Μέρκελ τόνισε στον Πρόεδρο την ανάγκη να σχηματιστεί λειτουργική κυβέρνηση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μέρκελ-Παπούλια και αργότερα με κυβερνητική ανακοίνωση γινόταν γνωστό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις περί διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, παράλληλα με τις εκλογές, με ερώτημα εάν επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα ήταν άμεσες, με το Βερολίνο να διαψεύδει την κυβερνητική ανακοίνωση. Ωστόσο, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=4584870 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york