Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΡΩΠΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ



Ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για τον ιό και για τα μέτρα πρόληψης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/8/2011) η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος με τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής, του ΚΕΛΠΝΟ, της εταιρείας "Οικοανάπτυξη" που πραγματοποιεί τις μετρήσεις, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ωρωπού, καθώς επίσης και ειδικοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ο διάλογος ήταν διεξοδικός κι εποικοδομητικός καθώς οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν. Κεντρικό σημείο ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση κρούσματος στην περιοχή, δηλαδή δεν έχει εντοπιστεί κάποιο μολυσμένο κουνούπι ή κρούσμα από κουνούπι της περιοχής μας, συνεπώς το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η πρόληψη.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και όταν ζήτησε τη γνώμη των ειδικών του απάντησαν ότι σύμφωνα με τα δεδομένα, δεν είναι απαραίτητοι ψεκασμοί.  Ο ίδιος όμως τόνισε ότι απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών με τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος Ωρωπού συνιστά στους δημότες να προμηθευτούν τα ενημερωτικά έντυπα από τα δημοτικά καταστήματα για την καλύτερη δυνατή πρόληψη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york