Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Διανομή βιβλίου μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στους μαθητές της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων των 44 Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής

Ολοκληρώθηκε από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής η διανομή σε όλους τους μαθητές της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων των 44 Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής του βιβλίου «Πόντος, ελλενικός, μεγάλος και ευδαίμων» του Καθηγητή Κωνστ. Φωτιάδη.

Το βιβλίο αυτό δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να γνωρίσει την ιστορία του Πόντου από την αρχαιότητα μέχρι την γενοκτονία και να παρακολουθήσει τον αγώνα των Ποντίων προσφύγων να κρατήσουν αλώβητες τις ιστορικές και πολιτιστικές τους καταβολές. Ο συγγραφέας Κ. Φωτιάδης αναλύει μεθοδικά και ταυτόχρονα ελκυστικά την ιστορία και τον πολιτισμό των Ποντίων, που αποτελούν μια πολύτιμη συνιστώσα του Γένους. Στα 33 κεφάλαια του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες, σπάνια εικονογράφηση και μοναδικό φωτογραφικό υλικό, προϊόν μακροχρόνιας έρευνας του συγγραφέα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης αυτής της προσπάθειας για μια ακόμη χρονιά ο Νομάρχης Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής συνεχίζει την προσπάθεια που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει για να γνωρίσουν αυτοί που ολοκληρώνουν τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον Καθηγητή Κ. Φωτιάδη για την πολύτιμη προσφορά του που δίνει την δυνατότητα στις νέες γενιές να γνωρίσουν γεγονότα και μαρτυρίες που έχουν άρρηκτα συνδεθεί με την ιστορική πορεία του ελληνισμού.”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york