Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Κουνενάκη Ειρήνη: Γιατί δεν γίνονται πράξη αυτά που αποφασίζουμε στο Δημοτικό Σύμβούλιο;



Στις 18 Δεκεμβρίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης μετά από αίτημα πολιτών συζήτησε και κατέληξε κατά πλειοψηφία, σε καταδίκη των φαινομένων βίας και φασισμού στο Δήμο Παλλήνης. 
Μέρος του ψηφίσματος αποτελεί η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την διοργάνωση αντιφασιστικού διημέρου/ημερίδας.

Ένα μήνα μετά και παρά το γεγονός ότι έχουν συγκληθεί δυο δημοτικά συμβούλια, το θέμα της συγκρότησης της διαπαραταξιακής επιτροπής δεν έχει εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να μη μένουν τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, προσχηματικά, ας κάνουμε πράξη αυτά που αποφασίζουμε.

Παραθέτω το κείμενο του ψηφίσματος:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης,
- Καταδικάζει τα πρόσφατα μεμονωμένα περιστατικά βίας και συμπεριφορών, που αναπτύχθηκαν γύρω από τη Σχολική Κοινότητα και που δεν συνάδουν με το νήμα της Παιδείας, τους συμβολισμούς του σχολικού χώρου και την Κοινωνική Ειρήνη ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας.

- Τονίζει ότι τα Εθνικά Θέματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αφορμές για την εκδήλωση βίαιων και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, αλλά να αποτελούν αιτίες γονίμου διαλόγου στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής Ενότητας και Συναίνεσης.

- Καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές όποιων απειλούν, χτυπούν και προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την κοινωνική ένταση υπηρετώντας σκοπούς διχασμού και εκφασισμού. Ο φασισμός προσπαθεί να επανακάμψει και εμείς δεν μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς τέτοιες καταστάσεις. Ο ελληνικός Λαός τις βίωσε με τον πιο επώδυνο τρόπο και πάλεψε για να τις ανατρέψει.

- Καλεί την Νεολαία, αλλά και τους συμπολίτες μας να απομονώσουν αυτά τα φαινόμενα βίας και φασισμού σε κάθε χώρο, και σε κάθε γειτονιά.

Αποδέχεται:
α. Συνάντηση και συζήτηση για λήψη πρωτοβουλιών με εκπροσώπους της μαθητικής Κοινότητας.
β. Συνάντηση και συζήτηση για λήψη πρωτοβουλιών με το Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Παλλήνης.
γ. Συναντήσεις και συζήτηση για λήψη πρωτοβουλιών με εκπροσώπους των γονέων
δ. Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την διοργάνωση Ημερίδας για το Φασισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york