Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δυναμική εμφάνιση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης Νεκτάριου Καλαντζή στο Δ.Σ

585΄΄Άστραψε και βρόντηξε΄΄ ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, στην τελευταία συνεδρίαση που διεξήχθη στις 22/5, με καταιγισμό ερωτήσεων προς τον δήμαρχο Παλλήνης, όπου αφορούσαν όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, όπως το Γέρακα, την Παλλήνη, την Κάντζα και την Ανθούσα.

Κάνοντας λόγο στα προ ημερήσιας διάταξης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ρώτησε τον δήμαρχο και ζήτησε ενημέρωση για το τι τελικά συμβαίνει με το ταμείο του δήμου και τις καταγγελίες-ψιθύρους που υπάρχουν για υπεξαίρεση χρημάτων από αυτό και εάν έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για το θέμα, αναφέροντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, με τον δήμαρχο να απαντά ουσιαστικά ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στο ταμείο που αγγίζει τα όρια της κατάχρησης και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει εξέλιξη για αυτό το ζήτημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαντζής ρώτησε για το θέμα που υπάρχει με τη μη λειτουργία του συστήματος ελεύθερης πρόσβασης για το διαδίκτυο (WI-FI) σε κεντρικά σημεία του δήμου, όπως η κεντρική πλατεία Γέρακα, το δημαρχείο και τα αθλητικά κέντρα, αναφέροντας ότι έχουν δαπανηθεί χρήματα για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του συστήματος, χωρίς να μπορούν να το χρησιμοποιούν ελεύθερα και δωρεάν οι δημότες, κάτι πολύ σημαντικό για μια σύγχρονη πόλη του μέλλοντος.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. έκανε ερώτηση για θέματα πολιτισμού, όπως το κόστος της πολιτιστικής άνοιξης και γιατί σε αυτή δε συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Ανθούσας, της Κάντζας και του Γέρακα;

Αναφέρθηκε εν συνεχεία ο κ. Καλαντζής, για την κακή κατάσταση που παρουσιάζει το πάρκο της Κάντζας και οι κοινόχρηστοι χώροι στον Αγ. Νικόλαο, αναφερόμενος και στο μεγάλο πρόβλημα της εσωτερικής συγκοινωνίας που υπάρχει στην περιοχή, αφού έγινε δέκτης καταγγελιών των κατοίκων, ότι με τις αλλαγές και τις καταργήσεις στα δρομολόγια, οι περίοικοι περιμένουν το λεωφορείο στις στάσεις της Λεονταρίου, για πάνω από μία ώρα, μόνο για να πάνε Παλλήνη!

1_thumb2_thumb[2]_thumb[4]

Ζήτησε να δοθεί λύση εδώ και τώρα για να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι άλλο (σε Εργατικές-Κάντζα-Αγ. Νικόλαο), αφού η συγκοινωνία είναι από τις βασικές προτεραιότητες για ένα δήμο, πιστεύοντας ότι απαιτείται να γίνει νέα χάραξη συγκοινωνιακής πολιτικής που θα ενώνει όλες τις γειτονιές του δήμου, όπου μπορεί να είναι και οικονομικά βιώσιμη, με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση.

Στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. για το τι έχει γίνει με την ανακατασκευή του παλαιού δημαρχείου Παλλήνης, προκειμένου να στεγάζονταν εκεί υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε διαφορετικά κτίρια της πόλης, ο δήμαρχος του απάντησε ότι έχουν βρεθεί αρχαία στο σημείο και το έργο παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες στη συνέχισή του.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής μίλησε για τεχνικές αστοχίες στο έργο, για προχειρότητα, καθώς και για την ανάγκη αποπεράτωσης του έργου (αν και το κόστος είναι δυσανάλογο των υπηρεσιών που θα φιλοξενήσει), καθώς σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη ανάδειξης και ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης της Παλλήνης, κάτι που έχει τόσο πολύ ανάγκη η πόλη, αλλά δε φαίνεται ότι θα γίνει σύντομα.

Ο κ. Καλαντζής ρώτησε για το πώς έχει προετοιμαστεί ο δήμος Παλλήνης πάνω στο θέμα της πυρασφάλειας, εν όψει ενός πολύ ζεστού καλοκαιριού (μέχρι και ο πρωθυπουργός έκανε ειδική συνεδρίαση για το θέμα), αφού οι πυρκαγιές είναι επίφοβες για το Πεντελικό, έκανε ερώτημα για το ποια είναι η συνεργασία με τον ΣΠΑΠ και πώς χειρίζεται ο δήμος, εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους, τους καθαρισμούς των χόρτων στα ιδιωτικά οικόπεδα, με το τελευταίο να δηλώνει αδυναμία ο δήμαρχος να το επιλύσει, λόγω μη οργάνωσης.

Έγινε ερώτηση πώς θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας του δήμου Παλλήνης, λόγω της λήξης των πεντάμηνων συμβάσεων σε μεγάλο αριθμό εργατών, που συνέβαλαν δραστικά στην καθημερινότητα του δήμου, καθώς και το ποια θα είναι η θέση του δήμου Παλλήνης στο ερχόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, πάνω στις εξελίξεις για την Αυτοδιοίκηση, την κατανομή πόρων, τη θέση και τον ρόλο των τοπικών συμβουλίων, με τον κ. Καλαντζή να δηλώνει ανησυχία για τις εξελίξεις στους ΟΤΑ.

Ζητήθηκε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο για προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου αρκετοί πολίτες δεν παρέλαβαν μερίδες κρέατος, ζητώντας καλύτερη οργάνωση.

Ενώ τέλος, έκανε αναφορά στην αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με διαρρήξεις και ληστείες και ζήτησε από το δήμο να λάβει μέτρα, είτε ενεργοποιώντας σε ουσιαστική βάση, το ανενεργό συμβούλιο πρόληψης κατά της παραβατικότητας, είτε μέσω πιέσεων προς το αρμόδιο υπουργείο για αυξημένη αστυνόμευση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καλαντζής ζήτησε να ενημερωθεί για το τι είδους προετοιμασία έχει γίνει για τις αιτήσεις των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να βρεθεί χρυσή τομή στη σχέση ζήτησης-προσφοράς, που είναι πολύ σημαντικό για τους νέους εργαζόμενους γονείς του δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york