Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ηχηρό το όχι της Κύπρου στην πρόταση της τρόικας

132 Με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές η κυπριακή Βουλή απέρριψε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων. Πρόκειται για ένα «ηχηρό όχι» στην πρόταση της τρόικας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία βρέθηκε κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειάς της στον κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών, ενώ την ίδια ώρα, ήταν έντονη η φημολογία περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναβολή της αποψινής ολομέλειας, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ , ΔΗΚΟ, Ευρωκό και Οικολόγους.
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με Σαμαρά, Μέρκελ και Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει το σχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Ο κ. Σαμαράς του εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ συζήτησαν και τις πιθανές λύσεις την επομένη του κυπριακού «όχι».
Μάλιστα, λίγο πριν την απόφαση της κυπριακής Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε δεύτερη επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο και την ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κύπριος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα ομόλογό του πως από τη στιγμή που η Βουλή θα απορρίψει τη φορολόγηση των καταθέσεων, τότε θα πρέπει να βρούμε με άλλο τρόπο τα 5.8 δις ευρώ.
Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ημίωρη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και «διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας.
Το χρονικό της συνεδρίασης

Γ. Περδίκης: «Να αποδειχθούμε ικανοί στο "όχι"»

«Πρέπει να πούμε "όχι" στο νομοσχέδιο γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, επεσήμανε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής», ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης.
«Η χρεοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν, θα έχει συνέπειες και κρούω το κώδωνα του κινδύνου για πλήρη διαχείριση των προβλημάτων», πρόσθεσε.
«Εμείς λέμε ναι στον ορθολογισμό του τραπεζικού τομέα με το σωστό τρόπο και όχι στο πλαίσιο ενός σχεδίου για καταστροφή της οικονομίας. Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο απαντούμε "όχι" δεν θα περάσει, δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβάλουν αυτό που οδηγεί στην υποδούλωση της Κυπριακής οικονομίας. Μπορούμε να το επιβάλουμε και σας καλώ να το αποδείξουμε στην πράξη. Ας αποδειχθούμε ικανοί στο "όχι". Σήμερα πρέπει να πούμε "όχι" και να εφαρμόσουμε αειφορικό και βιώσιμο μέλλον για τη χώρα μας», τόνισε.
Συλλούρης: «Είμαστε πιο Ευρωπαίοι από αυτούς»

Λάβρος κατά των Ευρωπαίων εταίρων μας και ιδιαίτερα των Γερμανών παρουσιάστηκε ο Βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος μάλιστα ότι «Είμαστε πιο Ευρωπαίοι» από αυτούς.
Κουλίας: «Όχι. Είναι επαίσχυντο και απαράδεκτο»

Επαίσχυντο και απαράδεκτο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το οποίο «μας καλεί η ΕΕ να ψηφίσουμε, υπονομεύοντας έτσι το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο απολαμβάνουμε λόγω της θυσίας των ηρώων μας το 1955-59», ο Ζαχαρίας Κουλίας.
Ομήρου: «Όχι στη νέα αποικιοκρατία»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «"Όχι" σε μία συμφωνία που θα μας καταστήσει εκ νέου αποικία». Μετά την απόρριψη των μέτρων θα συζητηθεί η έκδοση Εθνο-ομολόγου για την εξασφάλιση ρευστότητας, είπε, και δήλωσε έτοιμος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1000 μπραβο.!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york