Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Παλαιά Φώκαια

|

1CB9FCD8199D950AC9B4E7B9278B2997 Μάχη με τις φλόγες δίνουν στο Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Δροσιά Κερατέας και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί και ένα γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο σπίτια στην Παλαιά Φώκαια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας μετέβησαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κυρίους Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.
Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε και το μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής Εθνικής 'Αμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, Κώστας Ήσυχος, όπως και Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ. Με τον κ. Οικονόμου επικοινώνησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σε ύφεση τα μέτωπα σε Κάτω Σούλι Μαραθώνα, Πεντέλη και Κάλαμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york