Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μεγάλες Δράσεις Καθαρισμού Δήμου Κρωπίας- ΣΠΑΥ-Συλλόγων, Κοινωνικών και Ιδιωτικών φορέων στο πλαίσιο της Εκστρατείας « let’s do it Greece»

Aνακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας :

Οι εθελοντικές προσπάθειες πρέπει συνεχιστούν το επόμενο διάστημα αυτή τη φορά με εκτεταμένες αποψιλώσεις, με  περιπολίες και βάρδιες δασοπυροπροαστασίας.

Νέος καθαρισμός την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο Κίτσι.

Commonlawgic @ paraliaAgiaw MarinasΟ Πρόεδρος του ΣΤΟ Κρωπίας Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι, Πολιτικής Προστασίας κ. Θοδωρής   Γρίβας, Περιβάλλοντος Εμμ. Γρινιεζάκης και τα μέλη του, ευχαριστούν δημόσια τους διοργανωτές της εκστρατείας καθαρισμού« let’s do it Greece» και τους εκατοντάδες δημότες, συλλόγους, σωματεία και άλλους κοινωνικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν στις σημαντικές δράσεις καθαρισμού που έγιναν, από τις 25 Απριλίου, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Όπως τόνιζαν μέλη του ΣΤΟ Κρωπίας αυτές οι εθελοντικές προσπάθειες πρέπει συνεχιστούν το επόμενο διάστημα αυτή τη φορά με εκτεταμένες αποψιλώσεις με  περιπολίες και βάρδιες δασοπυροπροαστασίας όλο το καλοκαίρι. Καλεί τέλος τους δημότες,  την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, στα σχολεία του Κίτσι στις 10 το πρωί να συμμετέχουν  στην δράση καθαρισμού στον δασικό θύλακα Κίτσι,  που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κρωπίας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός σύλλογος «Άνοιξη» Κίτσι και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κίτσι.

Ειδικότερα, στον Δήμο Κρωπίας, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του ΣΠΑΥ, οι τρεις δράσεις καθαρισμού στο πλαίσιο της εκστρατείας « let’s do it Greece». Καθαρίστηκαν από απορρίμματα, οι περιοχές του Κέντρου Υγείας Κορωπίου- (περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου όπου υπάρχει ο Oικισμός της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού 3200 – 2300 π.Χ. όπου αργότερα αναπτύχθηκε ο αρχαίος Δήμος της Ώας), η οδός Σπ. Δάβαρη προς τον Προαστιακού –Μετρό Κορωπίου ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο Δάσος Γραμματικού στον Καρελλά όπου είχαμε απομάκρυνση τεράστιας ποσότητας μπαζοσκουπιδιών, που εδώ και δεκαετίες είχε συσσωρευτεί και δημιουργούσαν μεγάλους κινδύνους για τον Υμηττό και το ίδιο τo δάσος.

Ο Δήμος Κρωπίας την ίδια μέρα συνέδραμε, με σακούλες απορριμμάτων και με δημοτικά οχήματα αποκομιδής, και τις δράσεις καθαρισμού της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της στο Κορωπί και σε άλσος της περιοχής καθώς και του Δικτύου Commonlawgic και της ΙΒ τάξης του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Κωστέα-Γείτονα Παλλήνης, στις παραλίες Κρωπίας, Αγ. Μαρίνας και Νησί Ντούνη, στο πλαίσιο πάντα της εκστρατείας « let’s do it Greece»,

Στις δράσεις καθαρισμού στην πόλη του Κορωπίου συμμετείχαν : ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σπέλλας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Ανδρέας Ντούνης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας Θοδωρής Γρίβας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Εμμ. Γρινιεζάκης, ο επικεφαλής της ομάδας εθελοντών Δήμου Κρωπίας δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Δήμου με μέλη της εθελοντικής ομάδας, ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ.Θωμάς Κιούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθηνά Ψιλάκη-Σοφρώνη και Νίκος Γιαννάκος, μέλη του ΔΣ του Σφηττός με επικεφαλής την Αγγελική Γκίκα, εκπρόσωποι των συλλόγων, «Άνοιξη» Κίτσι, ( εκπροσώπησε ο κΑλ. Μαθιόπουλος), του Εξωραϊστικού-Προοδευτικού Αγίας Μαρίνας με επικεφαλής τον κ.Θοδωρή Αγγούρη, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Κορωπίου με επικεφαλής τον κ. Καραγιώργη με δύναμη 25 αγοριών μαζί με λυκόπουλα, οι κκ. Παύλος Μπάτρας, Μάκης Κιούσης και Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κα Βάσω Κιούση, o κ.Μάριος Βλάχος της Ακαδημίας ΤΑΕ Κwon Do Κορωπίου και αρκετοί δημότες. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο κ. Βασίλειος Ανδρώνης εκπρόσωπος του Σκακιστικού Συλλόγου Κορωπίου όπου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί μαζί με μέλη τους, λόγω αθλητικών υποχρεώσεων. Πολυπληθή συνεργεία του Δήμου Κρωπίας από την Υπ. Καθαριότητας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Εμ. Γρινιεζάκη και αποτελούμενο από δημοτικούς υπαλλήλους συνέδραμαν αποφασιστικά.

Τέλος, χρησιμοποιήθηκε το δημοτικό λεωφορείο για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών, ένα όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας, δύο αυτοκίνητα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και το πυροσβεστικό όχημα του ΣΠΑΥ-Δήμου Κρωπίας.

Η μεγάλη δράση στο Δάσος Γραμματικού στον Άνω Καρελλά Κρωπίας

ΚΑΡΕΛΛΑΣ3Η μεγάλη δράση καθαρισμού στο δάσος Γραμματικού Καρελλά άρχισε στις 25 Απριλίου. Έγιναν εκτεταμένες εργασίες απομάκρυνσης 300 τόνων μπαζοσκουπιδιών με μηχανήματα και φορτηγά του Δήμου Κρωπίας, με 6 εργαζόμενους, ένα μικρό φορτηγό και ένα τρακτέρ, προσφορά των κάτοικων της περιοχής και δύο εθελοντών που συντόνισαν τις εργασίες. Την Κυριακή 29 Απριλίου έγινε συλλογή και απομάκρυνση:170 μεγάλων διασπαζόμενων σκουπιδοσακουλιών με σκόρπια σκουπίδια και 10 τόνων νεκρής δασικής ύλης και μπάζων .

Συμμετείχαν 52 εθελοντές, από τους συλλόγους- επιχειρήσεις: ο Εξωραϊστικός σύλλογος «Αγίας Παρασκευής» Άνω Καρελλά, η Εταιρία «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ», ο Aιμοδοτικός σύλλογος Κρωπίας-Ανω Καρέλλα«ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ», ο ΕΛΙΞ ( προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον), κάτοικοι της περιοχής και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γούλας με εθελοντές και εργαζομένους του Δήμου Κρωπίας. Η προσφορά από κατοίκους της περιοχής περιελάμβανε ένα πουλμανάκι, που μετέφερε τους εθελοντές από και προς το μετρό, ένα τρακτέρ που μετέφερε μπάζα και βαριά σκουπίδια από το δάσος στον τόπο μεταφόρτωσης, ένα αγροτικό που μετέφερε τις σακούλες από το δάσος στον τόπο μεταφόρτωσης, εργαλεία, γάντια, σακούλες καπέλα, αναψυκτικά καφέ κουλούρια νερά και σνακ.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, επικεφαλής κλιμακίου της υπηρεσίας καθαριότητας Δήμου Κρωπίας και του ΣΠΑΥ. Ο κ.Κιούσης συνομίλησε με τους κατοίκους, τους εθελοντές των συλλόγων και φορέων και τους ευχαρίστησε για αυτήν την μεγάλη συμμετοχή, την προσφορά τους σε μηχανήματα, εργαλεία και τη θέλησή τους να περιφρουρήσουν δασικούς πνεύμονες της περιοχής. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δημοτικές υπηρεσίες, τους χειριστές των μηχανημάτων και τους οδηγούς των δημοτικών φορτηγών, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την απομάκρυνση τόνων μπαζοσκουπιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york