Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έλλη Κοκολιού : Η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που κοιτάνε το μέλλον με αισιοδοξία , με φρέσκες ιδέες και άλλη νοοτροπία.

vouli11 Η Έλλη Κοκολιού, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα πρόσωπα που έριξε στη μάχη των εκλογών ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο logia starata λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες . Η νεαρή διεθνολόγος - πολιτική επιστήμονας είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής και σίγουρα αξίζει τον ένα σταυρό των φίλων του κινήματος στην περιοχή . Αφού της ευχηθούμε καλή επιτυχία ας δούμε τι μας λέει για την ίδια και τις αυριανές εκλογές .


Πως αποφάσισες να ασχοληθείς τόσο ενεργά με την πολιτική ;
Όταν ανακοίνωσα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφια, οι περισσότεροι απόρησαν με την επιλογή μου. Άκουσα το γνωστό ρητό «που πας να μπλέξεις;». Δυστυχώς, η λογική αυτή κυριαρχεί όχι μόνο στη νέα γενιά, αλλά είναι διάχυτη γύρω μας. Πολλοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά και πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί αλλάξει, ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι η συμμετοχή στην πολιτική είναι μάταιη.
Διαφωνώ κατηγορηματικά. Ως πολίτης της Αττικής, ως πολίτης της Ελλάδας, ως νέος που πλήττεται περισσότερο από την ύφεση και την έλλειψη προοπτικής δεν δέχομαι την απαξίωση, την ηττοπάθεια και τα σταυρωμένα χέρια. Έχω μάθει, με τη μικρή μου εμπειρία, ότι μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή, μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες. Θεωρώ ότι ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εμείς οι νέοι άνθρωποι έχουμε χρέος να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας .
 

elli Πες μας δυο λόγια για σένα

Γεννήθηκα στις 2 Ιουνίου 1985 και μεγάλωσα στη Βάρη και στη Βούλα. Είμαι κόρη εκπαιδευτικών, του Γιάννη Κοκολιού και της Μαρίας Κανέλλου. Αποφοίτησα από το Ενιαίο Λύκειο Βάρης και είμαι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχω δραστηριοποιηθεί εθελοντικά σε οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας .Μου άρεσε η πολιτική από παλιότερα και είχα δραστηριοποίηση και συμμετοχή στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Μια εποχή που γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις ευθύνες των παλιών κομμάτων που μας έφεραν ως εδώ , εσύ σαν νέα μορφωμένη και άφθαρτη γιατί επέλεξες να εκτεθείς με ένα κόμμα που στα μάτια μεγάλης μερίδας των πολιτών μοιάζει με φθαρμένο προϊόν ;
Είναι αλήθεια ότι το κομματικό σύστημα, όπως λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, έχει φτάσει στα όρια του και έχει απογοητεύσει. Τόσο το ΠΑΣΟΚ , όσο κι ευρύτερα ο δικομματισμός έχει συνδεθεί με την πορεία της χώρας από τη μεταπολίτευση ως σήμερα και είναι λογικό να υπάρχει δυσαρέσκεια . Ωστόσο πιστεύω ότι η λύση είναι η ουσιαστική ανανέωση των κομμάτων με νέα πρόσωπα που κομίζουν νέες αντιλήψεις και μια άλλη κουλτούρα στην πολιτική ζωή . Πιστεύω ότι πρέπει να υπερβούμε τις παλιές λογικές στείρας αντιπαράθεσης και να δούμε αυτά που μας ενώνουν για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ με νέα ηγεσία έχει πρόταση εξόδου από την κρίση και διάθεση να ανανεωθεί ουσιαστικά δίνοντας το δικαίωμα σε μας τους νέους που στελεχώνουμε τα ψηφοδέλτια να συμμετάσχουμε με ουσιαστική συμβολή.

Πολλά ακούγονται για το δίλημμα αυτών των εκλογών . Ρεαλισμός ή λαϊκισμός ; Ευρωπαϊστές εναντίον αντιευρωπαιστών ; Ευρώ η δραχμή ; Ποιο είναι το διακύβευμα τελικά και πως πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες ;

Σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού με τις δυνάμεις της υπευθυνότητας και οι δυνάμεις εκείνες που είναι προσηλωμένες στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με αυτούς που θέλουν άλλους αδιέξοδους δρόμους . Στις εκλογές της 6ης Μαΐου έχουμε καθήκον να σταθούμε απέναντι από την αλήθεια και να επιλέξουμε ψύχραιμα και υπεύθυνα. Η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ελπίδας και προοπτικής. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα με πρόεδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο και είναι η μόνη προοδευτική, ευρωπαϊκή, σύγχρονη δύναμη που έχει ολοκληρωμένο πρόταση και σχέδιο για τη χώρα.

Πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για τη ζωή των Ελλήνων ;

Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά με πολύ δουλειά από όλους μας και αν μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε δημιουργικότητα θα τα καταφέρουμε . Η συμμετοχή μου σε αυτή τη διαδικασία σαφώς και δείχνει την αισιοδοξία μου για μια καλύτερη προοπτική της χώρας μας . Οι Έλληνες τα έχουμε καταφέρει σε πολλές δύσκολες στιγμές . Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα .

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους ψηφοφόρους της περιφέρειας Αττικής αλλά και γενικότερα στους αναγνώστες μας ;

Χωρίς υποσχέσεις, χωρίς μεγαλοστομίες, ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές ευθύνης της 6ης Μαΐου ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής.
Σε αυτές τις εκλογές βάζουμε μπροστά την ελπίδα.
Η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που κοιτάνε το μέλλον με αισιοδοξία και καθαρό βλέμμα. Με φρέσκες ιδέες και άλλη νοοτροπία.

http://logia-starata.blogspot.com/2012/05/blog-post_9278.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york