Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Μπρεξίζα Νέας Μάκρης και το «Καράβι» Σχοινιά ανάμεσα στις 12 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο Μαραθώνος για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής σε υψηλά επίπεδα και την εξασφάλιση προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών ενός όμορφου, καθαρού και ανθρώπινου περιβάλλοντος ήταν πολύ φυσικό και φέτος να επιστεγαστούν με μια ακόμα διεθνή αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντάσσοντας τις ακτές της για ενδέκατη συνεχή χρονιά μέσα στον κατάλογο με τις καλύτερες ακτές της Ευρώπης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».
Έτσι και φέτος, όπως και τα προηγούμενα δέκα χρόνια, η «Γαλάζια Σημαία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κυματίζει στις παραλίες Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη και «Καράβι» στο Σχοινιά, ως έμβλημα των πεντακάθαρων νερών τους και των πεντακάθαρων και οργανωμένων ακτών τους.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος δήλωσε σχετικά με την νέα βράβευση: «Η βράβευση αυτή είναι κάτι πολύ σημαντικό και για την πόλη μας και για τον τουρισμό μας. Είναι μια ακόμα αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Δήμο μας πάνω στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york