Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ζούμε μαζί στο Δήμο Σαρωνικού»: O Δήμαρχος Σαρωνικού συγκαλύπτει το τελούμενο στην παραλία έγκλημα εις βάρος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην θάλασσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μέγας  πρωταθλητής των λαϊκών δικαιωμάτων και της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου παραδέχτηκε  ότι είναι διαπλεκόμενος μετά τις αποκαλύψεις  της αντιπολίτευσης  ότι τηρεί σιγή  ασφαλείας για   την  καταπάτηση και ανέγερση αυθαιρέτων  κτισμάτων,  επί δημοσίου  εδάφους,  στην παραλία της  Γαλάζιας Ακτής, στο 37,5 χλμ.  της Αθηνών - Σουνίου, από offshore εταιρίες  που ανήκουν σε  εφοπλιστές, ένας εκ των οποίων είναι μεγιστάνας του Τύπου,  όπως αποκαλύπτουν δημόσια έγγραφα.

Η  διαπλοκή  δε σταματά εδώ. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστίνα Χριστοφάκη αποκάλυψε ότι χωματουργικές εργασίες, που αλλοιώνουν  την παραλία και που διεξάγονται επί του αιγιαλού  και  επί παρακείμενου εδάφους που ανήκει στο Δημόσιο, πραγματοποιούνται από μηχάνημα με αρ. κυκλ. ΜΕ-ΙΧ 90188, που ανήκει στις επιχειρήσεις Enterprises Shipping & Trading  S.A., που εδρεύουν  στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με αναζήτηση στο internet η ναυτιλιακή εταιρία Shipping Enterprises, ανήκει στην οικογένεια του ίδιου μεγαλοεφοπλιστή και συνιδιοκτήτη συγκροτήματος Τύπου, ο οποίος συνεχίζει τις πολεοδομικές υπερβάσεις στο παρακείμενο κτήμα, παρά τη διακοπή των εργασιών, σύμφωνα με έγγραφα της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Ο Πέτρος Φιλίππου όμως με έγγραφό  του στις 30/03/12 προς τον Διοικητή του Α.Τ. Καλυβίων και προς το Δοιηκητή Θ’ Λ/Τ Βουλιαγμένης, βεβαιώνει ότι ο ίδιος ο Δήμος χρησιμοποιεί μισθωμένο μηχάνημα, για να κάνει εργασίες καθαρισμού της  παραλίας.

Έτσι ο Δήμαρχος, με την ψευδή αυτή βεβαίωση, συγκαλύπτει το τελούμενο  στην  παραλία έγκλημα εις βάρος της ελεύθερης πρόσβασης  των πολιτών στην θάλασσα.

Το όργιο της αυθαιρεσίας, το οποίο όχι μόνο δεν καταγγέλλει  ο Δήμαρχος, αλλά  το συγκαλύπτει και το υποστηρίζει, περιλαμβάνει και τον αποκλεισμό της περιοχής, τις παράνομες κατασκευές στην παραλία, αλλά και την αλλοίωση του φυσικού εδάφους του αιγιαλού. Έτσι οι φίλοι του Π. Φιλίππου με τις offshore έχουν εγκαταστήσει πάνω στην παραλία  ένα κράτος εν κράτει όπου εφαρμόζουν δικούς τους νόμους.

Όλο και μεγαλύτερος είναι  ο αριθμός  πολιτών, ο οποίος αναρωτιέται αν ο Δήμος Σαρωνικού είναι ακόμα τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την πρωτοφανή προσπάθεια του Π. Φιλιππου και της Προέδρου του Δ.Σ. Μαρίας Κολλιά, να τρομοκρατήσουν τα μέλη του συμβουλίου  και να αφαιρέσουν τον λόγο από την εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Χριστίνα Χριστοφάκη, με αλλεπάλληλα  επεισόδια, ύβρεις, ειρωνείες και κραυγές.

Κύριε Δήμαρχε, όταν το 1989 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε για ΔΙΑΠΛΟΚΗ είχε ως στόχο πολιτικούς, οι οποίοι ελέγχονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που επηρεάζουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έκτοτε οι πολιτικοί αυτοί καταγγέλλονται ως  ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, και βέβαια αυτό άφορα και τους Δημάρχους. Όταν η κυρία Χριστοφάκη έκανε αυτή την ερώτηση στον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου αυτός απάντησε: ΝΑΙ! ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ!

Αυτή την ομολογία ας την λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού αλλά και οι συνεργάτες του Δημάρχου.

** Επισυνάπτονται:

  1. Φωτογραφίες της μπουλντόζας με αρ.κυκλ. ΜΕ-ΙΧ 90188, ιδιοκτησίας Enterprises Shipping & Trading S.A.,
  2. Η από 30/3/2012 με αρ. πρωτ. 7198 επιστολή του Δημάρχου προς αρμοδίους, όπου ο αναφέρεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού προβαίνει σε εργασίες με μισθωμένο όχημα, με αρ.κυκλ. 90188.

Γραφείο Τύπου

«Ζούμε μαζί στο Δήμο Σαρωνικού»

Διεύθυνση: Γεωργίου Γκίνη 4, Τ.Κ. 19010-Καλύβια

Τηλέφωνο:22990 48664, Fax:22990 46055

Ε-mail : info@zoumemazi.gr

044

IMG_3040 (2)

Επιστολή Δημάρχου για ενημέρωση εργασιών με μηχάνημα της εταιρίας Shipping Enterprises

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york