Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μάκης Βορίδης: «Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή διακυβέρνηση»

|

voridis3256

Την ανάγκη η χώρα να έχει ισχυρή Κυβέρνηση την επομένη ημέρα των εκλογών της 6ης Μαΐου επισημαίνει μιλώντας στη “δημοκρατία” ο υπουργός Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής Μάκης Βορίδης.

“Ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή διακυβέρνηση, από ταχεία λήψη αποφάσεων, από αποτελεσματικές δεσμεύσεις, από πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση και το έγκλημα, από μία Κυβέρνηση που θα κηρύξει την ΑΟΖ” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Κύριε υπουργέ, θα ήθελα να μας πείτε, γιατί, ενώ είστε από τους πρώτους που αναγνωρίζουν την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αρνηθήκατε στον κ. Χρυσοχοΐδη την παραχώρηση των κοντέινερ στην Αμυγδαλέζα;

Φυσικά και η θέση μου για την λαθρομετανάστευση δεν έχει αλλάξει. Οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαύνονται, όπως ορίζει ο νόμος. Το μεταναστευτικό όμως είναι ένα πρόβλημα σύνθετο, το οποίο δεν λύνεται με ένα κέντρο το οποίο φτιάχνεις προεκλογικά στην Αμυγδαλέζα. Όπως ξέρετε, έχει υπάρξει πολιτική συμφωνία, για να ψηφιστεί συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία προέβλεπε ότι θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός αμέσως μετά τις εκλογές για το ζήτημα των κέντρων κράτησης. Η δημιουργία του κέντρου στην Αμυγδαλέζα δεν είναι αποτέλεσμα ενός τέτοιου σχεδιασμού και αποσκοπεί σαφέστατα στον εντυπωσιασμό εν όψει εκλογών. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οικίσκους, οι οποίοι αποκτήθηκαν για να παραχωρούνται σε σεισμοπλήκτους, για να στεγάσουμε λαθρομετανάστες. Γιατί αν αύριο γίνει ένα σεισμός, όλοι αυτοί που ευκαιριακά κόπτονται για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, τι απάντηση θα δώσουν στους σεισμόπληκτους; Τέτοιου είδους πρόχειρες προεκλογικές λογικές δεν αποτελούν λύση στην αντιμετώπιση ευαίσθητων θεμάτων για την ελληνική κοινωνία, όπως η λαθρομετανάστευση.

Ποιο είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;

Το δίλημμα εντός ή εκτός της Ε.Ε. είναι το καθοριστικό διακύβευμα αυτών των εκλογών. Ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει να παραμείνουμε στην ομάδα των ισχυροτέρων κρατών του πλανήτη. Το «θέλω την Ευρώπη, θέλω και το ευρώ, αλλά δεν θέλω την συγκεκριμένη Ευρώπη» δεν υπάρχει στην πραγματικότητα στο τραπέζι ως επιλογή για την Ελλάδα και το να το υποστηρίζει κάποιος σημαίνει ότι επιλέγει την έξοδο από την Ευρώπη που υπάρχει σήμερα. Αυτή είναι μια επιλογή, η οποία αποτελεί σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Μόνο το δίλημμα «εντός ή εκτός της ΕΕ» αποτελεί διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Το δίλημμα αυτό είναι πρωταρχικό, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Το θέμα είναι ποια πολιτική δύναμη θα εγγυηθεί την αδιάλειπτη χρηματοδότηση της χώρας και παράλληλα θα επιδιώξει την ανάταξη της υφεσιακής πορείας με την προσέλκυση επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλες οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, την μείωση της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την επίτευξη καλύτερων φορολογικών συντελεστών. Μόνο έτσι θα διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ελκυστικό για ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα θα πρέπει να αξιοποιηθεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο που έχουμε αυτή την στιγμή, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά απο χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Νέα Δημοκρατία εμφανίζεστε συχνά πεπεισμένοι για το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Από πού πηγάζει αυτή η βεβαιότητα;

Δεν μιλάμε ούτε για βεβαιότητα ούτε για σιγουριά. Μιλάμε όμως για την αναγκαιότητα του τόπου. Ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή διακυβέρνηση, από ταχεία λήψη αποφάσεων, από αποτελεσματικές δεσμεύσεις, από πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση και το έγκλημα, από μία Κυβέρνηση που θα κηρύξει την ΑΟΖ. Αυτά πως θα γίνουν; Με συγκυβέρνηση; Άρα, η πρόταση της ΝΔ για τον τόπο, είναι κατατεθειμένη και είναι η μόνη σοβαρή, αξιόπιστη συγκροτημένη θέση για την έξοδο από την κρίση. Το τι θα προκύψει από τις εκλογές, θα το δούμε. Θα δούμε την βούληση του Ελληνικού λαού. Ελπίζω όμως ότι οι συμπολίτες μας θα λάβουν υπ' όψιν τους την ανάγκη να κυβερνηθεί σταθερά και αποτελεσματικά η χώρα.

Θεωρείτε δηλαδή ότι η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι αδύνατη;

Η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι πάντοτε κάτι το θεμιτό και θετικό για μια χώρα που θέλει να πάει μπροστά. Ωστόσο, αυτή μπορεί να επιτευχθεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σε επίπεδο κυβέρνησης. Είναι ένα ζήτημα η διαμόρφωση συναινέσεων, κοινοβουλευτικών και κοινωνικών, και ένα άλλο ζήτημα η συγκυβέρνηση που προσθέτει δυσκολίες στον κυβερνητικό συντονισμό. Στην κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα, χρειαζόμαστε το βέλτιστο διοικητικό αποτέλεσμα. Και αυτό δεν επιτυγχάνεται με την τήρηση ατέλειωτων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, αλλά με τόλμη και αποφασιστικότητα που οδηγούν σε κυβερνητική δράση.

Μάκης Βορίδης

Υποψήφιος Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΝΔ

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york