Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ιστορική η απόφαση της ΕΥΔΑΠ για σύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια. Μεγάλη συγκέντρωση ενημέρωσης στην Π. Φώκαια.

Δικαίωση  του αγώνα Δήμου  και πολιτών
Τη  δυνατότητα να ενημερωθούν για την  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ (αρ. αποφ. 17511), σύμφωνα  με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας, και τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την τελική υλοποίηση του έργου, είχαν οι πολίτες που γέμισαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας.
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του  Αντιδημάρχου Σαρωνικού,                           κ. Μανώλη Τσαλικίδη, ο οποίος είχε, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, την ευθύνη των χειρισμών για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος.
      Ο κ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης της ΕΥΔΑΠ, που υπήρξε αποτέλεσμα του πολύμηνου κοινού αγώνα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του Δήμου.  Συγκεκριμένα τόνισε:
«Η συντεταγμένη και οργανωμένη διεκδίκηση, που λαμβάνει πάνδημο χαρακτήρα και κινητοποιεί όλες τις τοπικές δυνάμεις, αποδείχτηκε ότι είναι πιο δυνατή από τις ξεπερασμένες λογικές του «αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς».
Όλο το προηγούμενο  διάστημα διευρύναμε τον κύκλο των  επαφών μας με την ΕΥΔΑΠ & την  Περιφέρεια. Επιστρατεύσαμε όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός Δήμου, αξιοποιώντας μια ισχυρή επιχειρηματολογία, καταφέραμε να σπάσουμε «οχυρά» και να ενημερωθούμε για τα πραγματικά στοιχεία από την ΕΥΔΑΠ και η ομόφωνη αυτή απόφαση της ΕΥΔΑΠ είναι ακριβώς το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών και των πρωτοβουλιών του Δήμου, το αποτέλεσμα του κοινού αγώνα Δημοτικής Αρχής και πολιτών».
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=13514b8c893ae558&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1327511698477&sads=MfW5JpGrvZEq9JUuU0Yt5emK68A      Ο κ. Τσαλικίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Είναι λογικό να αισθανόμαστε δικαιωμένοι  με όσα καταφέραμε, μιας και η  Γερακίνα Π. Φώκαιας δεν υπάρχει πλέον στο σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ, δεν αναφέρεται πλέον σε κανένα σχεδιασμό, όπως επίσης δεν υπάρχει χωροθέτηση ΚΕΛ και σε κανένα άλλο σημείο του Δήμου Σαρωνικού, υπάρχει μόνο η εξυπηρέτηση μας από τη Ψυτάλλεια. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας»
      Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μίλησε «για την επίτευξη ενός πολύ δύσκολου στόχου μέσα από συνεχείς, μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου, που είχαν ως αποτέλεσμα να αναδειχθούν τα τεχνικά στοιχεία – δεδομένα που πιστοποιούσαν τη δυνατότητα σύνδεσης με την Ψυτάλλεια και συνέβαλαν στην τελική θετική για το Δήμο Σαρωνικού απόφαση της ΕΥΔΑΠ.
      Ο κ. Φιλίππου αφού αναφέρθηκε σε όλο  το χρονικό των ενεργειών της  δημοτικής αρχής, υπογράμμισε ότι  ο Δήμος Σαρωνικού καταφέρνει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να εξασφαλίσει  τη χρηματοδότηση ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής, που θα λύσει ένα πολύχρονο πρόβλημα, θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του.
      Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι προσπάθειες, γιατί  είναι γνωστό ότι υπάρχουν παράγοντες που επενδύουν στην αποτυχία των προσπαθειών του Δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν σ΄ αυτήν την επιτυχία και αναφέρθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, στον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ. Θεμ. Λέκκα, το Διευθύνοντα Σύμβουλο   κ. Νικ. Μπάρδη, και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας. Τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών, κ. Μάκη Βορίδη που από τη θέση του βοήθησε στη δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων και την Υφυπουργό   κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου που το προηγούμενο διάστημα με ανακοίνωσή της τάχθηκε υπέρ της λύσης της Ψυτάλλειας.
      Το  λόγο έλαβαν επίσης ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Αν. Αττικής  κ. Ιωαν. Δημόπουλος, οι δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρ. Κωνσταντέλος, Νικ. Βολάκος, ο πρόεδρος της Π. Φώκαιας κ. Γ. Λάμπρου, ο τοπικός σύμβουλος  κ. Ν. Παπουτσής και πολίτες της περιοχής.
      Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν: εκπροσωπώντας  τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων κ. Μαυρούδη (Μάκη) Βορίδη ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου κ. Θεοδ. Δεληγιώργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννης Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τζιβίλογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρ. Κωνσταντέλος, Αλεξ. Αθανασόπουλος, Ευαγ. Ζεκάκος, Σπύρος Δημητρίου, Δημ. Λιοδακάκης, Κων/νος Μπούκης, Θαν. Καραγιάννης, Σάββας Γκέραλης, Σοφοκλής Σαρρής, Νικ. Βολάκος, Δημ. Σόφος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας κ. Γιώργος Λάμπρου που συντόνιζε και τη συζήτηση και Αναβύσσου κ. Μανόλης Χαρίτος, οι Σύμβουλοι της  Δημ. Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ.κ. Γιάννης Μακροδημήτρης και Νάσος Παπουτσής και Καλυβίων κα Μάρθα Συριανάκη, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ  κ. Κων/νος Γρηγορόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Π. Φώκαιας κα Δουρέκα, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλο το Δήμο Σαρωνικού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york