Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αττική Οδός και Οδική Ασφάλεια: Αυτοκινητόδρομος ή Πίστα Ταχύτητας;

014

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής με θέμα «Οδική Ασφάλεια στην Αττική Οδό». Θα την ενημερώσει ο κ. Β. Χαλκιάς διευθύνων σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

Στο διαδίκτυο θα συναντήσει κανείς αναρίθμητες αναρτήσεις «περήφανων» οδηγών που κυκλοφορούν σ αυτόν τον δρόμο με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες των 200/km/h, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των άλλων χρηστών του δρόμου, αναρτήσεις που προβάλλονται ως πρότυπα ικανοτήτων. Φαίνεται ο συγκεκριμένος δρόμος έχει επιλεγεί απ αυτή την κατηγορία για αυτές τις δραστηριότητες γιατί συνδυάζει την καλή κατάσταση του οδοστρώματος με το ακαταδίωκτο των δραστών.

Τελικά έχουμε να κάνουμε με αυτοκινητόδρομο ή με ασφαλή πίστα;

Ισχύει και εδώ ο Κ. Ο. Κ. ή υπάρχει δική τους νομοθεσία;
Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι όσοι κάνουν αναρτήσεις αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για να αναφέρουν τον τόπο του συμβάντος (υποδεικνύοντας τον στην ουσία σαν τον καλύτερο για σχετικές δράσεις) παρότι στις περισσότερες μπορούσαν άνετα να τον αποκρύψουν, μερικοί χρησιμοποιούν πραγματικό όνομα ενώ άλλοι διαφημίζουν τις εταιρείες τους που μπορούν να μετατρέψουν ένα μέσο αυτοκίνητο σε πύραυλο.

Φυσικά δεν υπάρχει μόνο η «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» σ’ αυτή τη χώρα. Αν και βίντεο έχουν κατατεθεί στις δικαστικές αρχές σε υποθέσεις τροχαίων εγκλημάτων δεν τους προκάλεσαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Φυσικά ούτε έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

Εντελώς συμπτωματικά όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα με τους περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς από τροχαία στην Ευρώπη.

 

via

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york