Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Μέρκελ για την 6η δόση - Aπαιτεί υπογραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

|


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Αθήνα, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι το κόμμα αυτό ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).


«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης», είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα. Πρόκειται για την έκτη δόση της δανειακής σύμβασης ύψους 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την μια και την Ελλάδα από την άλλη, το 2010.



Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στη Βουλή.

«Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει» ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών, πρόσθεσε η Μέρκελ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york