Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δυναμική Πολιτεία: Zητείται κοινωνικό πρόσωπο από τη Δημοτική Αρχή

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                 

117 Η «Δυναμική Πολιτεία»  σε δύο συνεχόμενα Δημοτικά Συμβούλια, στις 30/8 και στις 9/9, διεκδίκησε μέσω του επικεφαλής της Γιώργου Γιασημάκη, την κατάργηση της μηνιαίας συνδρομής που θα υποχρεώνονται να πληρώνουν οι μαθητές στο Δημοτικό Ωδείο, στα Εικαστικά Τμήματα και στα Αθλητικά Τμήματα σε ολόκληρο το Δήμο Ωρωπού.

Θεωρούμε ότι η ΚΕΔΩ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού)  πρέπει να αναδεικνύει συνεχώς το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και να εκπληρώνει τις προσδοκίες των πολιτών λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Με δεδομένη τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, καθώς και της καλπάζουσας ανεργίας, η καταβολή μηνιαίων διδάκτρων στην ΚΕΔΩ θα αποτελέσει ακόμα ένα οικονομικό πλήγμα στις οικογένειες των μαθητών που θα συμμετάσχουν ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα δημιουργήσει πολίτες δύο «ταχυτήτων»: εκείνων που μπορούν και εκείνων που δεν μπορούν να απολαύσουν τα δημοτικά προγράμματα. Έτσι, η ΚΕΔΩ όχι μόνο δε θα επιτελέσει κοινωνικό έργο, αλλά αντίθετα θα οξύνει τα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα.
Η «Δυναμική Πολιτεία» θεωρεί ότι το κόστος των προγραμμάτων μουσικής, εικαστικών και αθλητισμού , στα πλαίσια μίας ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης, είναι εφικτό είτε να καλυφθεί εξολοκλήρου από το Δήμο Ωρωπού είτε η συμμετοχή των πολιτών να είναι συμβολική. Επομένως διαφωνούμε με  την καταβολή της μηνιαίας συνδρομής που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΩ και από τη Δημοτική Αρχή.
Το όραμά μας είναι η ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε αυτές να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος από την πλευρά του Δήμου και την ελάχιστη συμμετοχή από το δημότη , ελαφραίνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό και στοχεύοντας  στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΕΔΩ .

To Γραφείο Τύπου της Δυναμικής Πολιτείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york