Σαλάτα ταμπουλί (μερίδες τέσσερις)
Υλικά
-1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
-4 φλιτζάνια βραστό νερό
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-100γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1-2 χιλιοστών
- 200γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους 1-2 χιλιοστών
-2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
-4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-Λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
Βάζετε το πλιγούρι στο ζεστό νερό, το σκεπάζετε και το αφήνετε μία περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει. Το στεγνώνετε καλά, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να φύγει όλη η υγρασία. Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τα προσθέτετε στο πλιγούρι μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το βασιλικό, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη σαλάτα ελαφρά και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
Σύσταση μιας μερίδας | |
Θερμίδες | 149 |
Πρωτεΐνες | 3,8gr |
Λίπος | 3,8gr |
Υδατάνθρακες | 24,8gr |
Χοληστερίνη | 0mg |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου