Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αρτέμιδα – πρωτοφανές Τοπικό συμβούλιο [BINTEO]

|

109 Ίσως να συνετέλεσε κι η παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γ. Μάρκου, ο οποίος ηγείται της Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου, (Δ.Ο.Ε.) του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με πολλή προσοχή την εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο που αφορούσε ένα πολύ προσεγμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο αγγίζει, με πολλή προσοχή κι ευαισθησία θα τολμούσα να πω, τα προβλήματα και των δύο πόλεων -Σπάτα, Αρτέμιδα.
Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. Και το εισαγωγικό κείμενο της Δ.Ο.Ε. «Δημόσια Διαβούλευση Α΄ Φάσης – Στρατηγικός Σχεδιασμός»  εδώ.
Μετά την εισήγησή του, μίλησε κι η κ. Ελένη Τούντα, μέλος της Δ.Ο.Ε εξηγώντας τους στόχους του προγράμματος.
Στην συνέχεια, από την μείζονα αντιπολίτευση, μίλησε η κ. Ιωάννα Μωραΐτη παρουσιάζοντας τις δικές της θέσεις γύρω από το πρόγραμμα. Κι επειδή τις βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες νομίζουμε ότι αξίζουν μια ξεχωριστή παρουσίαση.
Εκτός από την κ. Ιωάννα Μωραΐτη, που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και κέρδισε όλων την προσοχή, μίλησε κι ο αντιπρόεδρος της παράταξης “Νέα Πόλη”, κ. Αργύρης Μιχαλόπουλος. Παρ`όλο που δεν ήταν προετοιμασμένος, μια και δεν του είχε δοθεί το πρόγραμμα, η τοποθέτησή του ήταν άψογη. Και αξίζει να την παραθέσουμε:
«Κατ`αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Αντιδήμαρχο και στην ομάδα του που δουλεύει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ο Δήμος ΟΦΕΙΛΕΙ να καταθέσει.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μήνες για τα προβλήματα των πόλεων μας και το τι προτείνουμε γι αυτά.
Βασική προτεραιότητα έχουν οι Άξονες Προγραμματισμού και Υλοποίησης του Σχεδίου. Κορυφαίο κεφάλαιο του Σχεδιασμού ΠΡΕΠΕΙ να είναι η οργάνωση του φορέα που θα αλλάξει την Υλοποίηση του Προγράμματος όπως είναι ο Δήμος.
Πρέπει να σταθούμε στην Οργάνωση και αξιοποίηση Υπηρεσιών και Υπαλλήλων ώστε στεκόμενοι στο ύψος των απαιτήσεων να ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν τα αναμενόμενα.
Ακόμη οι πόλεις μας ΥΣΤΕΡΟΥΝ σε υποδομές, όπως οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ που χωρίς αυτές ΔΕΝ υλοποιείται κανείς σχεδιασμός έστω κι ο πιο απλός….»

Ακούγοντας προσεκτικά ο Αντιδήμαρχος τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις όλων, απάντησε στον κάθε ένα ξεχωριστά.
Κι εδώ λυπάμαι που θα το πω, αλλά η συμπολίτευση έλαμψε δια της σιωπής.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι τοπικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης με μοναδική εξαίρεση τον κ. Φακή, πιάστηκαν “αδιάβαστοι”.
Κι άλλη μια προσωπική παρατήρηση.
Τόσο καιρό που παρακολουθώ την πολιτική ζωή της πόλης μας, νομίζω ότι η παρουσία του Αντιδημάρχου Χρήστου Γ. Μάρκου αν και σιωπηλή, -μια και του αρέσει να δουλεύει αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες- είναι  ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ.
Όσες φορές  έχει πάρει  τον λόγο, ΟΛΟΙ, -συμπολίτευση κι αντιπολίτευση- τον  ακούνε   με πολύ μεγάλη προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό, όπως έκαναν, ας μου επιτραπεί η παρομοίωση, οι Ινδιάνοι με τους σοφούς της φυλής τους. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ έργο που κάνει για την περιοχή μας, θα φανεί σε βάθος χρόνου.
Από την στήλη του Σίσυφου εύχομαι να είναι ΠΑΝΤΑ παρών στα πολιτικά δρώμενα αυτού του τόπου, δείχνοντας στους νεώτερους τον δρόμο, του ήθους, της σωστής πολιτικής σκέψης και της εντιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως λείπει αναφορά στην πηγή;
Ευχαριστώ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york