Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 (25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2011) - Tο δημοφιλές άθλημα του Ποδοσφαίρου 11Χ11 θα γίνει στο Δήμο Κρωπίας

www.koropi.gr

Κορωπί, 20 Ιουνίου 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

(25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2011)

«Θέλω να νικήσω!

Αν όμως δεν τα καταφέρω

βοηθήστε με να προσπαθήσω

με θάρρος!»

Ο όρκος Αθλητού Special Olympics

Tο δημοφιλές άθλημα του Ποδοσφαίρου 11Χ11 θα γίνει στο Δήμο Κρωπίας

Αρχίζουν το Σάββατο 25 Ιουνίου οι Παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Οι αθλητές των Special Olympics θα αγωνιστούν σε 10 αθλήματα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει στις 26 Ιουνίου. Στους Δήμους Κρωπίας και Αργυρούπολης-Ελληνικού θα διεξαχθεί το πιο δημοφιλές άθλημα των Special Olympics και το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων άθλημα στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, το ποδόσφαιρο και θα λάβουν μέρος 1.268 αθλητές. Το άθλημα αποτελείται από 3 αγωνίσματα 5Χ5, 7Χ7, και 11Χ11. Στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού θα διεξαχθεί το ποδόσφαιρο 7Χ7 και 5Χ5 ενώ οι αγώνες ποδοσφαίρου 11Χ11 θα διεξαχθούν στον Δήμο Κρωπίας στην περιοχή Μπουρμπουτσάνα στο αθλητικό προπονητικό Κέντρο του Πανιωνίου Γ.Σ «Απήλιον» από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2011.

O Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης καλωσορίζει τους αθλητές, τις αθλητικές αποστολές, τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics Ελλάς, τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, τους συνοδούς και τους επισκέπτες στο Κορωπί και εύχεται στους αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους και να μείνουν πιστοί στο ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο κ. Κιούσης καλεί επίσης τους δημότες και τους συλλόγους να ενθαρρύνουν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια των άξιων αυτών αθλητών, των οποίων η διανοητική αναπηρία ή νοητική στέρηση δεν τους αποτρέπει από το να είναι αγωνιστές στον στίβο της ζωής και του αθλητισμού.

Ο Δήμος Κρωπίας προκειμένου να επιτελέσει το εθελοντικό εθνικό του καθήκον στους Παγκόσμιους αγώνες των Special Olympics 2011 και παρά τη δύσκολη κοινωνική, πολιτική και οικονομική συγκυρία, διαθέτει δημοτικό λεωφορείο το οποίο θα εκτελεί δρομολόγιο από τον Σταθμό Προαστιακού-Μετρό «Κορωπί», με δωρεάν μεταφορά, προς το χώρο της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου 11Χ11 στην περιοχή της Μπουρμπουτσάνας Κρωπίας από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.

Το πρόγραμμα των αγώνων ποδοσφαίρου 11Χ11 στο Δήμο Κρωπίας είναι το ακόλουθο :

  • Kυριακή 26 Ιουνίου 2011 :

10.00π.μ -14.00μμ : Αγώνες κατάταξης (ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών ίσης ικανότητας)

  • Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 :

09.00π.μ -14.00μμ : Αγώνες κατάταξης

  • Αγώνες κατάταξης
  • Τρίτη 28 Ιουνίου έως Σάββατο 2 Ιουλίου :

09.00π.μ -14.00μμ : Ημέρες Αγώνων

  • Κυριακή 3 Ιουλίου : Αγώνες (απονομές σε κεντρική εγκατάσταση στο Ελληνικό)

Πως θα πάτε :

Ειδικότερα, με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς :

Από την Αθήνα (Σύνταγμα) με το Μετρό προς το Σταθμό «Κορωπί» και στη συνέχεια με δημοτική συγκοινωνία Κρωπίας προς το χώρο των αγώνων. Με Προαστιακό από Σταθμό Νερατζιώτισσα (ΟΑΚΑ) προς Σταθμό Κορωπί και συνέχεια με δημοτική συγκοινωνία Κρωπίας προς το χώρο των αγώνων. Τα δημοτικά δρομολόγια είναι δωρεάν και θα εκτελούνται ως εξής :Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει με αφετηρία τον Σταθμό Προαστιακού-Μετρό «Κορωπί» στις 07.00π.μ, και συνεχίζει στις 08.30π.μ και στις 11.00π.μ. Η διαδρομή που θα εκτελεί θα είναι : Σταθμός Προαστιακού-Μετρό «Κορωπί», οδός Σπ. Δάβαρη-Κούπι, οδός Αττικής, Οδός Β. Κωνσταντίνου, (δεύτερο στενό δεξιά) οδός Γεωργίου Κ. Βασιλείου, οδός Δημοσθένους, Οδός Μακεδονίας, «Απήλιον» και αντίστροφα. Το τελευταίο δρομολόγιο προς Σταθμό Προαστιακού-Μετρό Κορωπί θα εκτελεστεί στις 14.30μ.μ.

Ημέρες και ώρες αναχωρήσεων δημοτικής συγκοινωνίας

Σταθμός Προαστιακού-Μετρό «Κορωπί» προς Μπουρμπουτσάνα, «Απήλιον»

Δευτέρα 27.06

Τρίτη 28.06

Τετάρτη 29.06

Πέμπτη 30.06

Παρασκευή1.07

Σάββατο 2.07

07.00π.μ

07.00π.μ

07.00π.μ

07.00π.μ

07.00π.μ

07.00π.μ

08.30π.μ

08.30π.μ

08.30π.μ

08.30π.μ

08.30π.μ

08.30π.μ

11.00π.μ

11.00π.μ

11.00π.μ

11.00π.μ

11.00π.μ

11.00π.μ

Ώρα αναχώρησης από Μπουρμπουτσάνα-Απήλιον

προς Σταθμό Προαστιακού-Μετρό «Κορωπί»

Από Δευτέρα 27.06 έως Σάββατο 2.07

14.30μμ

clip_image002

Για τους οδηγούς Ι.Χ από Αττική Οδό

Για τους οδηγούς Ι.Χ. από Αττική Οδό

Για την πρόσβαση στον χώρο των αγώνων από Αθήνα προτείνεται η διαδρομή Αττική Οδός προς Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (δεν ακολουθείτε την έξοδο 20 Κορωπί) και στροφή στην πινακίδα Τοπικές Οδοί (δεξιά) και μετά κατεύθυνση προς Σταθμό Προαστιακό-Μετρό «Κορωπί», οδός Σπ. Δάβαρη-Κούπι, οδός Αττικής Κορωπίου, Οδός Β. Κωνσταντίνου, (στο δεύτερο στενό δεξιά) οδός Γεωργίου Κ. Βασιλείου η οποία μετονομάζεται σε οδό Δημοσθένους, Οδός Μακεδονίας, και τέρμα το «Απήλιον» στην περιοχή Μπουρμπουτσάνα Κρωπίας.

--------------------------------

Ενημερωτικό Σημείωμα

Τα Special Olympics Ελλάς

Τα Special Olympics Ελλάς ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλλουν στην παγκόσμια κοινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο.

Η δράση των Special Olympics Ελλάς μέχρι σήμερα στηρίζεται σε εθελοντές. Τα έξοδα διοργάνωσης και συμμετοχής των αθλητών σε αγώνες καλύπτονται από χορηγίες ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, ενώ ένα σεβαστό ποσό καλύπτεται από την Πολιτεία.

Μέχρι σήμερα τα Special Olympics Ελλάς προσφέρουν δυνατότητες συμμετοχής σε ανθρώπους με διανοητικές δυσκολίες σε είκοσι τέσσερα (24) Ολυμπιακού τύπου αθλήματα:

Στίβο, Κολύμβηση, Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική, Καλαθοσφαίριση, Αντισφαίριση, Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίριση, Ιππασία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Μπόουλιγκ, Κωπηλασία, Ποδηλασία, Άρση Βαρών, Γκολφ, Τζούντο, Χάντμπολ, Ιστιοπλοΐα, καθώς και σε τέσσερα χειμερινά αγωνίσματα: Αλπικό Σκι, Δρόμους Αντοχής, Παγοδρομίες και Αγώνες Δρόμου με Χιονοβατίδες. Από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους τα Special Olympics Ελλάς, πέραν των προγραμμάτων προπόνησης, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελληνίους Αγώνες.Οι Έλληνες αθλητές Special Olympics που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ανέρχονται περίπου στους 12.000, συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις, δουλεύουν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποδεικνύουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι δίκαια αξίζουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

Στα Special Olympics συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία όλων των βαθμίδων ικανότητας. Ένα πολύ μικρό ποσοστό αθλητών Special Olympics έχει και σωματική αναπηρία. Οι Παρολυμπιακοί Αγώνες διαφέρουν από τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics. Στους Παρολυμπιακούς συμμετέχουν αθλητές έξι κατηγοριών αναπηρίας που αγωνίζονται μόνο σε ανώτατο αθλητικό επίπεδο. Το 2006 με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Ελλάδα διεκδικεί τη Διοργάνωση και Φιλοξενία των XIII Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics το 2011, υπό την προεδρία της Προέδρου των Special Olympics Ελλάς Κας Γιάννας Δεσποτοπούλου. Το 2007 η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics, την 5η Ιουνίου 2007, αναθέτει στην Αθήνα τη Διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics του 2011.

http://www.athens2011.org/special_greece.asp

Ο Δήμος Κρωπίας (www.koropi.gr)

Ο Δήμος Κρωπίας βρίσκεται στην πεδιάδα των Μεσογείων της Ανατολικής Αττικής κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε απόσταση 24 χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Στα διοικητικά του όρια περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού (Κλιατόρι, Ραψανάς, Μαυροβούνι, Διάσελο Ντουκας-Σφηττία Οδός, Προφήτης Ηλίας, Σέσι, Λάκκα Χαλιδούς), οι παραλιακές οικιστικές και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές Αγ. Δημήτριος, Αγία Μαρίνα και Λουμπάρδα-Λόφος Μπαράκο, το Νησί Ντούνη, Νησίδα Ποντικονήσι, οι οικισμοί Κίτσι, Σκάρπιζα και Καρελλάς και πολλές άλλες ημιορεινές και πεδινές δασικές και αγροτικές περιοχές με ελαιώνες και αμπέλια. Η έδρα του Δήμου είναι η πόλη του Κορωπίου. Ο Δήμος Κρωπίας έχει άμεση σύνδεση με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Μετρό με χρόνο προσέγγισης τα 3΄. Έχει άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο Αθήνας με μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό-Προαστιακός (30΄από Σταθμό «Σύνταγμα» και 20΄απο Νερατζιώτισσα- ΟΑΚΑ με Προαστιακό σιδηρόδρομο) και με τη λεωφορειακή γραμμή 308 από τον Σταθμό Μετρό «Νομισματοκοπείο» Αγ. Παρασκευής (40΄). Οι παραλιακές περιοχές Δήμου Κρωπίας (Αγ. Δημήτριος, Αγ. Μαρίνα, Λουμπάρδα,) συνδέονται με τις λεωφορειακές γραμμές 120 και 330 με αφετηρία τον Σταθμό Μετρό-Προαστιακός «Κορωπί». Με ιδιωτικό αυτοκίνητο υπάρχει σύνδεση από τη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας «Αττική Οδό» με έξοδο στο Κορωπί ( έξοδος 20) και από Γλυφάδα Λ.Αθηνών -Σουνίου προς Λ. Βάρης- Κορωπίου.

Σύντομο ιστορικό

Η περιοχή του Κορωπίου κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους (Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, 3.000 π.X). Ο αρχαίος Δήμος της Ωας είναι η εξέλιξη προϊστορικού οικισμού Κορωπίου. Στην σημερινή ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κρωπίας υπήρχαν οι αρχαίοι Δήμοι των Λαμπτρών και του Σφηττού. Στη θέση Λαμπρικά τοποθετείται ο Δήμος Λαμπτρών και στις θέσεις Φουφάγια και Κάστρο Χριστού ο αρχαιότερος και μεγάλος Δήμος Σφηττού που ανέδειξε επιφανείς άνδρες όπως οι Αισχίνης, Λυσανίας, Χαιρέφωντας, Πολύευκτος Διοπείθης, Υπερίδης, Κλέανδρος. Μετά τη ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους συγκροτείται το 1835 με το Βασιλικό Διάταγμα της 1ης Οκτωβρίου 1835 (ΦΕΚ 17), ο Δήμος Μυρινούντος της Επαρχίας Αττικής, καταλαμβάνοντας σχεδόν όλους τους οικισμούς της Μεσογαίας, με έδρα το αρβανίτικο χωριό Μυρινούς, που αργότερα μετονομάστηκε σε Λιόπεσι (η σημερινή Παιανία). στον τόπο εγκατάστασης του ομώνυμου Αρχαίου Δήμου Μυρινούντος. Ένας δεύτερος γνωστός δήμος στη Μεσογαία είναι εκείνη την εποχή και ο Δήμος Αραφήνος (η σημερινή Ραφήνα).Με το Β.Δ. της 30ης Αυγούστου 1840 (ΦΕΚ 22) οι Δήμοι Μυρινούντος και Αραφήνος συγκροτούν το Δήμο Κεκρωπίας με πληθυσμό 1994 κατοίκους και έδρα το χωριό Κουρσαλάς που οι κάτοικοι αποκαλούν αργότερα Κοροπή (το σημερινό Κορωπί). Η ονομασία "Κεκρωπία" προέρχεται από το μυθολογικό ήρωα και πρώτο βασιλιά των Αθηναίων, Κέκροπα. Η ετυμολογία του ονόματος του Κέκροπα ανάγεται από το "κρώπιον" που σημαίνει "δρεπάνι". Παρά ταύτα, ιστορικοί διατυπώνουν ενστάσεις για την απόδοση του ονόματος Κεκρωπία εκ του "Κεχρωπίαν", καθώς δεν υπήρξε στην αρχαιότητα δήμος με αυτό το όνομα στη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής. Το 1842 ο Δήμος μετονομάζεται σε "Δήμο Κρωπίας". Με το Β.Δ. της 6ης Οκτωβρίου 1847 (ΦΕΚ 34), η έδρα του δήμου μετατίθεται από το χωριό Κορωπί στο χωριό Μαρκόπουλο καθώς κρίνεται καταλληλότερο λόγω της καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης εκείνη την εποχή. Ο Δήμος Κρωπίας περιλαμβάνει πλέον ολόκληρη τη Μεσογαία μετά από συνοδευτικές προσαρτήσεις νέων οικισμών (Πικέρμι, Άγιος Σπυρίδων κ.α.)Από το 1912 το Κορωπί αποτέλεσε έδρα της νεοσύστατης κοινότητας Κορωπίου. Το 1946 (ΦΕΚ 290Α - 26/09/1946)η κοινότητα Κορωπίου αναγνωρίστηκε σε δήμο ο οποίος ονομάστηκε δήμος Κρωπίας. Ο δήμος διατηρήθηκε αμετάβλητος με την διοικητική διαίρεση του 1997 ενώ θα διατηρηθεί ενιαίος και μετά την εφαρμογή του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Η περιοχή Μπουρμπουτσάνα Δήμου Κρωπίας

clip_image004

Πανοραμική άποψη όρους Υμηττού Δήμου Κρωπίας . Στο μέσον, η πεδινή περιοχή Μπουρμπουτσάνα με το προπονητικό κέντρο που θα διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου 11Χ11 Special Oympics

Η περιοχή Μπουρμπουτσάνα σύμφωνα με το Κορωπιώτη συγγραφέα, ζωγράφο και ιστοριδίφη Γιάννη Πρόφη σημαίνει μπουμπουκότοπος. Η περιοχή κάποτε την άνοιξη μετατραπόταν σε έναν μεγάλο μπουμπουκότοπο με ποικιλίες μπουμπουκιών και αγριολούλουδων. Λευκές μαργαρίτες, παπαρούνες και πολύχρωμα αγριολούλουδα συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό της ελληνικής φύσης. Η περιοχή δεν είχε δένδρα και οι καλλιέργειες ήταν ελάχιστες. Σύμφωνα με τον καθ. του ΕΚΠΑ κ. Σπ. Λέκκα αιτία ήταν το γεγονός ότι το χώμα της γης είχε ελάχιστο βάθος 20-30 εκατοστά και από κάτω υπήρχε πέτρα. Επομένως δεν ήταν δυνατό να καλλιεργηθεί ή να δενδροφυτευτεί. Το μόνο είδος που ευδοκιμούσε ήταν τα αγριολούλουδα.

Πηγή : Πρόφης Γιάννης.2010. Τοποθεσίες και Τοπωνύμια Κορωπίου. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κρωπίας, σ. 229-231.

Το « Απήλιον»

clip_image006

Το «Απήλιον» Προπονητικό Κέντρο Πανιωνίου Γ.Σ ανήκει στην εταιρεία «Σμύρνη 1890» και κατασκευάστηκε το 2010 στην περιοχή Μπουρμπουτσάνα Δήμου Κρωπίας. Το «Απήλιον» διαθέτει τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα 11Χ11 και δύο 5Χ5, τρία γήπεδα τένις και πισίνα. Στις εγκαταστάσεις του Απήλιον προπονείται η επαγγελματική ελληνική ομάδα ΠΑΕ Πανιώνιος Ν. Σμύρνης. Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1890 στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και στον προσφυγικό Δήμο της Ν. Σμύρνης. Στο στάδιο μπορούν να φιλοξενηθούν 200-300 θεατές. Η ονομασία Απήλιον επιλέχθηκε προς τιμήν του 14χρονου μαθητή-ποιητή Στυλιανού Σπεράντσα που με το ψευδώνυμο Απηλιώτης (ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες) κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901 στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

clip_image008

Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης, Έτος Ίδρυσης 1890, Σμύρνη Μικράς Ασίας,

www.panionios.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york