Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κοινοτικό Συμβούλιο ΒΑΡΗΣ: Ερωτηματικά στην απόφαση για το ISLAND


Κοινοτικό Συμβούλιο ΒΑΡΗΣ: Ερωτηματικά στην απόφαση για το ISLAND

Την Τρίτη 08-03-2011, συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης.

Από τα θέματα της συνεδρίασης ξεχώριζε ιδιαίτερα αυτό των προτάσεων για τον καταρτισμό του Τεχνικού Προγράμματος 2011 και για το λόγο αυτόν, είχαν προσκληθεί και οι Τοπικοί Σύλλογοι για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Επειδή όμως κανένα καινούργιο έργο δεν είχε προταθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, προφανώς με  τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής,  το θέμα πέρασε…απαρατήρητο.

Μάταια λοιπόν ήταν και η προετοιμασία των Συλλόγων, αφού ο Δήμος θα περιορισθεί αυτή τη χρονιά μόνο σε…… συντηρήσεις.

Ξαφνικά όμως το Συμβούλιο απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τις ερωτήσεις που υπέβαλλε η σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ κ. Άννα Αποστολοπούλου, σε σχέση με την αίτηση του επιχειρηματία του  εστιατορίου-μπαρ με την επωνυμία Island.

Σε όσους δεν είναι γνωστό, επιχειρηματίας του συγκεκριμένου μπαρ-χώρου παράθεσης δεξιώσεων και όχι εστιατορίου, είναι  ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. ΠΑΝΑΣ Σπ.(αναφερόμενος και από πολλά ΜΜΕ ως ‘’δεξί χέρι’’ του κ. Κασιδόκωστα). Συγκεκριμένα:

- Η αίτηση του υπόψη επιχειρηματία, αφορούσε την επέκταση του ωραρίου χρήσης μουσικής για το κατάστημά του.

- Το θέμα τέθηκε για συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση που την είχε υπογράψει και την κατέθεσε, αντιδεοντολογικά κατά τη δική μας γνώμη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δαβάκης Δημ. αφού τα θέματα και οι  εισηγήσεις καταθέτονται ή από τις Υπηρεσίες η από την Πρόεδρο του Συμβουλίου.

 - Η εισήγηση υπενθύμιζε προηγούμενη άδεια που είχε δοθεί στον υπόψη επιχειρηματία την 29-12-2010! από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Bάρης, δηλαδή δύο (2) μόλις ημέρες πριν αναλάβει η νέα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ποιες σκοπιμότητες μπορούσε να εξυπηρετούσε μία τέτοια άδεια την παραπάνω ημερομηνία;

- Επίσης στην εισήγηση, γινόταν αναφορά και σε σχετική Αστυνομική Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η παράταση της μουσικής κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού μέχρι την 3η πρωινή.

Με αυτά τα δεδομένα η κ. Αποστολοπούλου ζήτησε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου να τους ενημερώσει αν το  ISLAND έχει κανονική άδεια λειτουργίας και τι είδους είναι αυτή, γιατί σύμφωνα με όσα έχει ακούσει η άδειά που του έχει δοθεί αναφέρεται στη λειτουργία CAMPING!

Η Πρόεδρος επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις επόμενες ημέρες, γιατί δεν ήταν ενημερωμένη.

Παρά ταύτα όμως το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων της κ. Αποστολοπούλου και του κ. Ασκούνη, οι οποίοι ζήτησαν λόγω της σοβαρότητας του,  να προωθηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Από τα παραπάνω αλλά  και από όσα προκύπτουν από σχετικό ρεπορτάζ που διενεργήσαμε,  προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας του υπόψη  καταστήματος.

Ειδικότερα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το καθεστώς λειτουργίας του καταστήματος του κ. Πανά και πιο  συγκεκριμένα:
·        Η άδεια που έχει για το ISLAND,  συνδέεται ΝΑΙ ή ΟΧΙ με αυτήν του CAMPING;
·         Ο ίδιος είναι και ιδιοκτήτης του CAMPING που λειτουργεί εν επαφή με το παραπάνω κατάστημα;
·        Πως είναι δυνατό να ζητάει για το  ISLAND παράταση μουσικής και μάλιστα μέχρι τη 3η πρωινή ώρα, όταν η λειτουργία των επιχειρήσεων CAMPING διέπονται από τους όρους του Ν.3698/63 (ΦΕΚ 198Α) που απαγορεύουν ρητά τέτοιες οχλήσεις;
·        Μήπως το ISLAND λειτουργεί με άδεια καντίνας;!
·        Στη συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκονται οι συγκεκραμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πανά, επιτρέπονται αυτές ή διέπονται από τις διατάξεις του ΠΔ 1/3/2004 (ΦΕΚ 254/Δ/5.3.2004) και ήδη θα έπρεπε να είχαν εκλείψει;

Τα ερωτήματα αυτά, σε συνδυασμό με την πολιτική ιδιότητα του κ. Πανά, χρήζουν άμεσων και  τεκμηριωμένων απαντήσεων και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο Δήμαρχος κ. Κασιδόκωστας σε κάθε ευκαιρία απαιτεί  από όλους τους καταστηματάρχες   την εφαρμογή της τάξης και της νομιμότητας!

Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε το θέμα, θα το κάνουμε γνωστό σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και την εκδήλωση των ανάλογων ενεργειών.

Δημήτρης Κυπριώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york