Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παντελής Ασπραδάκης: «Επέκταση αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα»

     Ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Ραφήνας αλλά και τους επισκέπτες του τοπικού  λιμανιού είναι το ελλιπές συγκοινωνιακό δίκτυο, το οποίο ανέδειξε με ερώτηση του ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συγκεκριμένα  ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει:
«Στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στην πόλη της Ραφήνας η μετακίνηση των πολιτών πραγματοποιείται με δυσκολία λόγω της έλλειψης αστικής συγκοινωνίας που να συνδέει το λιμάνι και την πόλη με το κέντρο της Αθήνας, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το Μετρό.
Αυτό  αποτελεί καθημερινό πρόβλημα των πολιτών, ιδιαίτερα το χειμώνα και τις  απογευματινές ώρες, σε τέτοιο βαθμό  μάλιστα, ώστε πολίτες που δεν διαθέτουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο να μην μπορούν να μετακινούνται όταν παραστεί ανάγκη.»
      Η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του  Καλλικράτη πρέπει να αποτελέσει την  ευκαιρία για αναδιοργάνωση προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε οι πολίτες των νέων μεγάλων δήμων να εξυπηρετούνται ομαλά στις υπηρεσίες του Δήμου τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, το Πικέρμι και η Ραφήνα αποτελούν έναν νέο Καλλικρατικό Δήμο που θα πρέπει να ενώνεται συγκοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσα στα πλαίσια του νέου Δήμου πέρα από την υπάρχουσα υπεραστική συγκοινωνία.
Ο Παντελής Ασπραδάκης καταλήγει στην ερώτηση  προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων:
«Σκέφτεστε το ενδεχόμενο της επέκτασης των υπαρχόντων λεωφορειακών γραμμών που καταλήγουν στο Πικέρμι να επεκταθούν και μέχρι το κέντρο και το λιμάνι της Ραφήνας;»
Και δηλώνει: «Οι προτεραιότητες που θέτει  η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι καινοτομίες που εισάγει ο Καλλικράτης έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη στο επίκεντρο κάθε πολιτικής. Η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής κρίνεται επιτακτική καθώς μπορεί να αφορά απομακρυσμένες από το αστικό κέντρο περιοχές που εξυπηρετούν όμως χιλιάδες πολίτες καθημερινά.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york