Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αδελφοποίηση Δήμου Καλυβίων με ιταλικό Δήμο Crispiano

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αδελφοποίηση Δήμου  Καλυβίων με ιταλικό  Δήμο Crispiano.
(ανταπόκριση  από την εφημερίδα  CORRIERE DEL GIORNO της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2010)
      Ραντεβού  τον Αύγουστο του 2011 έδωσαν ο ιταλικός Δήμος του Crispiano και ο Δήμος Καλυβίων για να πραγματοποιήσουν αδελφοποίηση συμπεριλαμβάνοντας στο Σύμφωνο Φιλίας και τη ρουμάνικη πόλη Curtici.
      Σε  κλίμα φιλίας και αδελφικής συνεργασίας  σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου στο Crispiano (Σάββατο 4/8/2010) με την παρουσία των Δημάρχων Giuseppe Laddomada και Πέτρου Φιλίππου αποφασίστηκε ότι η επίσημη αδελφοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2011, ημέρα της Πολιούχου της πόλης του Crispiano Παναγίας του Χιονιού.
      Στη συνεδρίαση επισημάνθηκαν τα καλά αποτελέσματα των μέχρι τώρα συναντήσεων των δύο αντιπροσωπειών των δήμων που καλλιέργησαν τη φιλία ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και που είναι σε θέση να εγγυηθούν τις επόμενες πολιτιστικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις.
      Ο Ιταλός Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία της συνάντησης και ιδιαίτερα τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους φίλους της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ ευχήθηκε στο Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου – άξιο αυτοδιοικητικό – να συνεχίσει το θετικό του έργο επ’ ωφελεία των πολιτών του δήμου του και προς όφελος της ενότητας της Ευρώπης ειδικά τώρα που η διοικητική μεταρρύθμιση συνενώνει το Δήμο Καλυβίων με άλλους τέσσερις ΟΤΑ σε ένα ενιαίο δήμο.
      Ευχαριστίες και ικανοποίηση για τη θερμή  υποδοχή εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου που ευχήθηκε στους νέους μέχρι τις                            5 Αυγούστου 2011 να συσφίξουν ακόμα πιο στενούς δεσμούς ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης για να εδραιωθεί η  ειρήνη και η ευημερία.
      Το  λόγο έλαβαν επίσης οι επικεφαλής των  δημοτικών παρατάξεων και ο Ιταλός Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Franco Punzi, ευχόμενοι επιτυχία στους στόχους της αδελφοποίησης που φέρνει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york