Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας Ολυμπιονίκης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

| |

Δελτίο  Τύπου
Ένας  Ολυμπιονίκης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 
Ένας ολυμπιονίκης της ζωής και του κλασικού αθλητισμού, που έφερε το Σεπτέμβριο του 2008 από τους παραολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, διεκδικεί και τώρα, άλλο ένα μετάλλιο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον Τσε -Τζον (Γιάννης) Φερνάντες, που πήρε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Άγγελου Αποστολάτου, στον ενιαίο δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.

Ο Τσε -Τζον γεννήθηκε  στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε και  το 1992 ήρθε για σπουδές στην Ελλάδα. Το 1999, μαζί με άλλους παίκτες, δημιούργησαν την Εθνική Ερασιτεχνική ομάδα ράγκμπι  στην Ελλάδα. Το 2001 σ’ έναν αγώνα στη Μάλτα με την εθνική ομάδα της χώρας αυτής, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και μετά από πολλές προσπάθειες των γιατρών σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά κέντρα, έμεινε ανάπηρος στα κάτω άκρα.
Άνθρωπος όμως όπως είναι με τεράστια αποθέματα  ψυχικής δύναμης, δεν το έβαλε  κάτω. Έτσι από τότε μέχρι σήμερα, έλαβε μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες, είτε Πανελλήνιους είτε Διεθνείς και σχεδόν πάντα έπαιρνε μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Κορύφωση των  επιτυχιών του ήταν το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στη σφαιροβολία με την εθνική μας ομάδα, στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.
Η Ελλάδα τον  τίμησε για τις διακρίσεις του  αυτές στη ζωή και στον κλασικό  αθλητισμό και γι’ αυτό ήταν ένας από αυτούς που μετέφεραν τη σημαία των παραολυμπιακών αγώνων κατά την τελετή έναρξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york