Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αλλοιωμένα κρέατα στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Αγιο Ανδρέα

Ποσότητα αλλοιωμένου κρέατος παραδόθηκε από τον προμηθευτή στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Ανδρέα της Αττικής. Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, το έκριναν ακατάλληλο προς κατανάλωση και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της παιδικής κατασκήνωσης ενημέρωσαν την Εισαγγελία Αθηνών.
Το περιστατικό γνωστοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που σε ανακοίνωσή της σημείωσε τα εξής: "Το εξωφρενικό όμως αυτής της σοβαρής και ταυτόχρονα θλιβερής υπόθεσης είναι ότι η παιδική κατασκήνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με τους υπευθύνους της, συνεχίζει να προμηθεύεται κρέας από τον ίδιο προμηθευτή που τις προηγούμενες μέρες έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Αναρωτιόμαστε ποια σύμβαση και ποιος νόμος επιβάλλει να συνεχίσεις να προμηθεύεσαι από τον ίδιο προμηθευτή προϊόντα όταν αποδεδειγμένα έχει διαπιστωθεί η ακαταλληλότητά τους. Καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο θέμα των προμηθειών των παιδικών εξοχών προκειμένου να μη διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα παιδιά μας και παράλληλα να γίνει γνωστό εάν η συγκεκριμένη σύμβαση γίνεται από κοινού με τη Νομαρχία Αθηνών γιατί τότε θα πρέπει από πλευράς Νομαρχίας να καταγγελθεί κάθε ενδεχόμενη σύμβαση με το συγκεκριμένο προμηθευτή".
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι:

  • * "Η προμήθεια κρεάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμβασης, που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Αθηνών με συγκεκριμένο προμηθευτή και αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της (όπως στην περίπτωση των κατασκηνώσεων της Αστυνομίας, που έχουν έδρα την Αθήνα).
  • * Την 06-08-2010 από μέλη της ορισθείσας ειδικής επιτροπής παραλαβής ειδών, που λειτουργεί στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε η παράδοση ποσότητας αλλοιωμένου κρέατος.
  • * Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία δέσμευσης και καταστροφής της συγκεκριμένης ποσότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών.
  • * Για το περιστατικό ενημερώθηκε εγγράφως ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς του.
  • * Επισημαίνεται ότι για τον έλεγχο της ποιότητας και της καταλληλότητας των ειδών-προϊόντων, που προμηθεύονται οι κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφαίνεται η προαναφερόμενη ορισθείσα ειδική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν γιατρός, τεχνολόγος τροφίμων και Αξιωματικοί του Σώματος".
Σημειώνει δε, ότι με τη λειτουργία της Επιτροπής "διασφαλίζεται πλήρως η καταλληλότητα των ειδών, που παραλαμβάνονται και εντοπίζονται άμεσα τυχόν αλλοιωμένα ή ακατάλληλα τρόφιμα (όπως στην προκειμένη περίπτωση)".

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york