Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το ΚΑΠΗ Παλαιάς Φώκαιας στην Κρήτη

Εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή των μελών και φίλων, η οποία έφτασε τα 90 άτομα, το ΚΑΠΗ Παλαιάς Φώκαιας πραγματοποίησε επταήμερη εκδρομή στην Κρήτη από τις 7 μέχρι τις 14 Μαΐου.

Η περιήγηση, που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, ξεκίνησε από την πόλη του Ηρακλείου και τον ομώνυμο νομό, ενώ στη συνέχεια περιέλαβε τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Οι εκδρομείς διασχίζοντας το νησί, γνώρισαν τις φυσικές του ομορφιές που παρουσιάζουν εντυπωσιακή ποικιλία, επισκέφτηκαν πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που φιλοξενούν πλούσια και εύγλωττα δείγματα πολιτισμού από διάφορες περιόδους της μακραίωνης ιστορίας του τόπου και πέρασαν από μέρη στα οποία εκτυλίχθηκαν πράξεις απαράμιλλου ηρωισμού κατά τη νεότερη ιστορία του.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κνωσού, της Φαιστού και της Γόρτυνας, τα Μάταλα με τις σπηλιές των χίπις και οι ιστορικές Μονές Αρκαδίου και Πρέβελης.

To τελευταίο βράδυ στο Ρέθυμνο, έγινε γλέντι στο ξενοδοχείο. Εκεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μ. Τσαλικίδης ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Κ. Δουρέκα, το Γ. Γραμματέα κ. Θ. Μουταντζή και τα μέλη κ. Ν. Παπουτσή και Σ. Παπαθεοδώρου για την οργάνωση της πολυήμερης αυτής εκδρομής. Επίσης, ευχαρίστησε το Ταξιδιωτικό Γραφείο FLEX και τον κύριο Πασχαλίδη που συνόδευσε προσωπικά το ΚΑΠΗ Π. Φώκαιας στην εκδρομή. Τέλος, δήλωσε ότι και στη νέα εποχή που φέρνει ο «Καλλικράτης» το ΚΑΠΗ Π. Φώκαιας θα συνεχίσει δυναμικά τις δραστηριότητές του.

Το πλούσιο σε προορισμούς αλλά και εντυπώσεις πρόγραμμα περιήγησης έληξε με το ταξίδι της επιστροφής το βράδυ της Πέμπτης και την άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york