Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Γερμανοί μαθητές στο Λαύριο

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος   Comenius  το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου φιλοξένησε, από τις 13 έως τις 24 Μαρτίου, 28 μαθητές από το γυμνάσιο Rudi – Stephan της πόλης  Worms  της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Γερμανοί μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του σχολείου. Η ελληνική ζεστή φιλοξενία που παρείχαν οι συγκεκριμένες οικογένειες  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Επιπλέον, οι μαθητές του προγράμματος, συμμετείχαν από κοινού σε εργαστήρια χορού που διοργάνωσε ο γυμναστής του σχολείου μας Κ. Χασιώτης, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον και φαντασία  οι Γερμανοί μαθητές, κατασκεύασαν κούκλες με ήρωες των γερμανικών παραμυθιών υπό την επίβλεψη της κυρίας Μπερέτη, αλλά και τη βοήθεια Ελληνίδων μαθητριών του προγράμματος. Η κατασκευή κούκλας εντάσσεται στις υποενότητες «Μύθοι και Παραμύθια» και συνδέεται με τη συγγραφή σχετικών κειμένων από τους μαθητές στις 3 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά και Γερμανικά.  Παράλληλα, οι μαθητές και των δύο σχολείων έφτιαξαν την αφίσα του προγράμματος υπό την καθοδήγηση του υποδιευθυντή του σχολείου κυρίου Ζωγράφου. Η αφίσα αυτή αποτελείται από ζωγραφιές όλων των μαθητών του προγράμματος  που εργάστηκαν πάνω στην  υποενότητα «Άνθρωποι»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Γερμανοί μαθητές επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και την Πλάκα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα που ευγενικά οργάνωσε η κυρία Ρωκ – Μελά. Επίσης επισκέφθηκαν την Κακή θάλασσα Κερατέας όπου τους έδειξαν τις ομορφιές της περιοχής  ο κύριος Ζωγράφος καθώς και ο καθηγητής κύριος Αθανασίου, άλλες  παραλίες της περιοχής,  τη Γαλλική Εταιρεία όπου τους ξενάγησε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Λαυρίου, τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, το Χάος και την Καμάριζα με ξεναγό την κυρία Παπαδάκη, ενώ πήγαν  και ολοήμερη εκδρομή στην Τζια. Οι παραπάνω επισκέψεις οργανώθηκαν με τη στήριξη του δήμου Λαυρεωτικής που συνέβαλε οικονομικά στην προσπάθειά μας, ενώ μας διέθεσε και κάποιες μέρες τα λεωφορεία του για τις επισκέψεις.
Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η εκδήλωση που οργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στις 22 Μαρτίου με πρωτοβουλία του μαέστρου Ευτύχη Ζαρπ και τη συμμετοχή της χορωδίας του ΚΑΠΗ και της παιδικής χορωδίας του Δήμου Λαυρεωτικής. Στην εκδήλωση αυτή αυθόρμητα οι Γερμανοί μαθητές ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν στα ελληνικά όλους όσους τους  φιλοξένησαν, ενώ το ίδιο αυθόρμητοι ήταν και οι χοροί των μαθητών , όπως και το μικρό σκετς που έπαιξαν δύο μαθήτριες, μία Ελληνίδα και μία Γερμανίδα. Την εκδήλωση αυτή οργάνωσαν  τόσο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού κέντρου Λαυρίου κύριος Προμοίρας,  όσο και η πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου κυρία Γκίκα, ενώ τους μαθητές και τους καθηγητές του γερμανικού σχολείου  τους αποχαιρέτησαν  η διευθύντρια του σχολείου κυρία Παπαδάκη και δύο Έλληνες μαθητές του προγράμματος στα γερμανικά και στα ελληνικά. Την τελευταία μέρα, ο πρόεδρος της κοινότητας  Αγίου Κωνσταντίνου, κύριος Ζαγουρής, παρέθεσε γεύμα στους μαθητές, ενώ ακολούθησε πάρτι – έκπληξη  στην παραλία, το οποίο οργάνωσαν οι μαθητές. Οι Γερμανοί μαθητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη, ενώ περιμένουν με ιδιαίτερη χαρά, για να φιλοξενήσουν στην πόλη τους τον Ιούνιο τους Έλληνες μαθητές.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york