Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ντίνος Βρεττός συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Daniel Speckhard.

Η συζήτηση η οποία διήρκησε μια περίπου ώρα και ήταν εφ΄ όλης της ύλης, επικεντρώθηκε στις εντυπώσεις και στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, στην άρση της υποχρέωσης προξενικής θεώρησης για τους Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν για τουριστικούς λόγους στις ΗΠΑ , στις κοινές ιστορικές παραδόσεις που έχουν σφυρηλατηθεί εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των δύο λαών, στον μεγάλο συνεκτικό δεσμό μεταξύ των δυο χωρών, που είναι η Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε επίσης η διεθνής επικαιρότητα με κοινές θέσεις σε δύσκολα διεθνή προβλήματα, η διεθνής τρομοκρατία αλλά και η λαθρομετανάστευση που θα αντιμετωπιστούν καλύτερα με την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις χώρες με σοβαρά οικονομικά ,πολιτικά και δημοσιονομικά προβλήματα.

Τέλος ιδιαίτερης προσοχής έτυχαν και τα εθνικά θέματα που απασχολούν την χώρα μας, όπως το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ καθώς και η βελτίωση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βάσιμη αισιοδοξία τους για την επίλυση των προβλημάτων και την εξομάλυνση όλων των θέσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york